Pregătiri pentru Opera Nights

Data publicării:
pregaitir opera nights

Festivalul va începe în seara zilei de 12 iulie. Două din cele cinci seri de spectacole vor fi la Deva, unde soliștii vor interpreta operele Carminaburana și Boema. În alte trei seri, melomanii sunt aşteptaţi la Hunedoara, la Castelul Corvinilor.

„Suntem în pregătiri pentru amenajarea curții interioare ca să putem să instalăm scaunele, scena, iar 3 seri la castelul Corvinilor vor fi foarte, foarte frumoase”, spune Dan Bera, administrator al Castelului Corvinilor.

În curtea interioară a castelului, pe un podium din lemn special construit, vor fi amenajate 500 de locuri pentru spectatori. Față de ediția de anul trecut, când la Deva au fost cele mai multe seri de operă, în această vară balanţa se înclină în favoarea Castelului Corvinilor.

„Opera nights va începe în 12 iulie cu spectacolul Rigoletto, va continua în 14 iulie cu Madam Butterfly, ultimul spectacol va fi în 17 iulie, Nunta lui Figaro, și, în plus față de anii trecuți, Balul Operei, în 15 iulie, se va desfășura tot la Hunedoara, tot la Castelul Corvinilor, în sala Dietei”, adaugă Costin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.

„Un bilet la balul operei costă 100 de lei. Ineditul balului îl reprezintă costumația participanților, care va fi inspirată din moda vestimentară a anilor 20” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

În cadrul evenimentului, la Deva și la Hunedoara vor urca pe scenă  200 de soliști din țară și din străinătate. În plus, organizatorii au pregătit şi o surpriză.  

„O noutate absolută, am acordat bursa Opera Nights 2016, în urma unei selecții la nivel național, celor mai buni studenți sau masteranzi la conservator au aplicat, comisia a decis, am acordat bursa, nu este foarte mare, dar este motivantă pentru un student care își face acum cariera”, a precizat și Alexandru Gruian, organizatorul festivalui.

Bugetul festivalului este de 450 de mii de lei. 400 de mii de lei sunt bani alocați de consiliul județean și de primăriile Deva și Hunedoara, iar diferenţa provine din sponsorizări și bilete. Tichetele se pot cumpăra doar de pe site-ul eventim.ro, iar preţul este de 30 de lei.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri