Prima tură cu schiurile

Data publicării:
prima tura ski

Cea mai nouă pârtie de pe domeniul schiabil de 30 de kilometri al stațiunii Straja este pârtia Baloo, amenajată de proprietarii de pensiune din apropiere și de monitorii de schi, și este dedicată celor care sunt la primele încercări pe zăpadă.

„Pe o porțiune de 20 de metri de pe pârtia Baloo este și o instalație pe cablu pentru cei mai mici schiori. Așadar, schi baby-ul poate fi folosit de copiii de 2 sau 3 ani care vor să învețe să schieze” - Andrada Velciov, corespondent Digi24 Hunedoara.

Am schiat cu un copil de 1 an și 8 luni, ne-am jucat puțin în zăpadă, ne-am deplasat pe schiuri”, povestește Marius Fodoran, oranizator tabere schi.

După primele lecții despre poziția corectă pe schiuri, elevii învață și care e cea mai importantă mișcare pe care trebuie să o știe.

„Lecțiile de schi sunt foarte frumoase, le-am așteptat foarte mult, am așteptat foarte mult să învăț să schiez. [Cum ți s-a părut? Greu?] Nu foarte greu”, spune un elev.

Cei mai curajoși și dornici de adrenalină vor să învețe însă direct cum să mânuiască snowboardul. 

„Am trecut direct la placă, pentru că mi s-a părut mai palpitant și este mult mai frumos, consider eu”, spune o turistă care încearcă să învețe mersul pe placa de snowboard.

„Eu, personal, nu am pus niciodată piciorul pe schiuri, deci nu pot face comparația asta, dar cred că pe placă este mult mai ușor”, explică George Onică, monitor snowboard. 

Turiștii au început deja să vină la Straja, iar alte mii de pasionați de munte și sporturile de iarnă sunt așteptați să ajungă săptămânile viitoare.

„[Cum sunt pârtiile?] Foarte bune, foarte frumoase, este extraordinar pentru prima pârtie din anul ăsta”, spune un turist.

„Se schiază pe 5 pârtii, pârtii care sunt foarte bine amenajate. Aproximăm că sunt undeva la 800 de turiști în momentul de față în stațiune”, precizează Andrei Mureșan, Salvamont Straja.

„În această iarnă avem patru tabere, două pentru preșcolari și două pentru elevi”, susține Marius Fodoran, organizator tabere schi.

Pentru cinci urcări de pârtie, turiștii plătesc 19 lei, abonamentul pentru o zi este 50 de lei, iar o cartelă pentru întreg sezonul ajunge la 190 de lei. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri