Prima zi de școală, live. Festivitatea de la Colegiul Național Bănățean a fost transmisă pe Internet

Data publicării:
prima zi live

O fetiță spune o poezie în careu: ”Ea de sfaturi este plină. Cine cartea îndrăgește bun prieten dobândește”.

Mii de elevi, părinți, bunici și cadre didactice au auzit primul clopoțel din acest an școlar în curtea Colegiului Național Bănățean. Emoțiile au fost simțite și de părinții plecați în străinătate care au putut vedea evenimentul pe Internet. În această situație se află și tatăl lui David.

”Tatăl meu este în America. Nu e aici să te vadă... Ți-a spus că se uită pe Internet? Da”, spune David Gros, elev.

”Părinții ne-au sunat, cei care sunt plecați în străinătate, foarte bucuroși că pot să își vadă copilașii în prima zi de școală”, spune Liliana Chisilca, profesor la Colegiul Național Bănățean.

”Membrii famililor plecați în străinătate sau care nu au putut ajunge la festivitate, au putut să o vadă live pe Internet. Reprezentanții instituției vor ca toate evenimentele importante să fie difuzate în acest fel”, precizează Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

”O serie de spectacole ale pieselor de teatru, ale trupei de teatru, o serie de festivaluri pe care școala le organizează să le transmitem și în mediul virtual”, ne-a declarat prof. dr. Sorin Ionescu, director Colegiul Național Bănățean.

Inițiativa, o premieră regională, a fost apreciată și de primarul Nicolae Robu, un adept al noilor tehnologii: ”Apreciez faptul că la Colegiul Bănățean în acest an ceremonia de deschidere a noului an școlar a fost transmisă live pe Internet. Se știe că eu transmit live pe Facebook, o unealtă de ultimă oră”.

La festivitate au participat aproximativ 7.000 de persoane. În acest an, la Colegiul Național Bănățean vor fi pregătiți peste 2.000 de elevi.

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri