Primăriţă cu atitudine

Data publicării:
primarita arad


Nu aveţi nicio scuză, mulţi dintre voi, pentru faptul că vă lăsaţi îngropaţi în bălării şi mizerie, chiar la voi acasă. Ori că aşteptaţi să vină altcineva să vă facă curăţenie în ogradă. Puneţi mâna şi munciţi, nu mai aşteptaţi să vă pice în gură! Ajutaţi-l şi pe vecinul care, poate, nu se descurcă singur, ori nu are uneltele necesare. Vom da amenzi de acum înainte celor care nu îşi îngrijesc proprietatea stradală. Dacă altfel nu se poate” -  se arată în postarea primăriței din Petriș.

„Acolo unde au găsit gunoaie în iarba pe care au cosit-o, angajaţi Primăriei nu le-au îndepărtat ci le-au lăsat pe loc câteva zile pentru ca sătenii să se convingă că şi această practică este dăunătoare mediului în care trăiesc” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

„Până la a avea un mediu economic productiv, până la a spera la investitori, măcar curăţenia în comună trebuie să o asigurăm. Şi asta depinde de fiecare dintre noi”, susține Irina Onescu – primarul din Petriş.

Chiar dacă nu toată lumea a fost încântată de noua atitudine a Primăriei Petriş, sătenii se arată deschişi să suţină măsurile propuse de noul primar.

„Am auzit că îi foarte gospodar... gospodină, îi foarte gospodină! [Şi susţineţi lucrul ăsta, să îi pună pe oameni să facă curat în faţa casei?] Da! Da. Da”, spune un localnc.

„Şanţuri curăţate, trebuie să fie curat, cosit, şi... [Dacă nu, sunteţi de acord să se dea amenzi?] Să deie! Să deie care nu vrea să facă!”, adaugă un consătean.

„Ar trebui găsită o soluţie pentru cei care nu pot într-adevăr să-şi facă curat în faţa casei să facă Primăria”, completează un alt localnic.

Irina Onescu a venit din Bucureşti în Judeţul Arad împreună cu părinţii la începutul anilor 1990. La alegerile locale din 5 iunie, a fost aleasă primar fără să aibă susţinerea vreunui partid politic. S-a bucurat, însă, de simpatia sătenilor care au ales-o, în primul rând, pentru că reprezintă o nouă generaţie de lideri.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri