Primul festival de film timișoren: "Ceau, cinema!" 

Data publicării:
film

În această seară de la ora 19, în demisolul Casei Artelor amatorii de benzi desenate vor avea parte de Terapie de basm, o sesiune de comic book-ing live susținută de colectivul de desenatori care publică și revista cu același nume. Deschiderea oficială a festivalului are loc de la ora 22:00, în Curtea cu Castani a Casei Artelor, cu
filmul "La limita de jos a cerului" , premiat la Gopo. De la ora 23:30, în aceeiași locație începe Noaptea devoratorilor de trailere.

Vineri, de la ora 17:00, este proiectat cel mai bun scurtmetraj românesc la Next Film Festival 2014, "Colecția de arome" . De la ora 19:00, programul continuă cu o selecție de scurtmetraje germane. Programul "Cool Cinema" de la demisolul Casei Artelor începe de la ora 18:00 cu o serie de animații românești sub genericul "Animația încotRO". În curte va fi proiectată de la ora 22:00 aclamata animație franco-belgiană "Ernest și Celestine" premiată la Cannes, iar de la ora 23:30, fanii fotbalului și ai lui Corneliu Porumboiu vor putea vedea noul său film, documentarul "Al doilea joc".

Sâmbătă, programul începe cu două ateliere: de la ora 11:00, Boris Gaza prezintă "Elemente de arta actorului", iar de la ora 14:00, Camera 4 face o "Introducere în arta filmării". Urmează trei documentare în sala Studio printre care și "Let the wall divide us all", filmat recent de Navetistul Bănățean, Flavius Băican, care va și participa la discuții cu publicul, după proiecție. De la ora 20:00, la demisol, secțiunea "Filme Bănățene" grupează patru scurtmetraje ale unor realizatori din Timișoara sau care au legătură cu orașul de pe Bega.

Ultima proiecție a festivalului va avea loc duminică, de la ora 22:00, la Gottlob. "A fost sau n-a fost?", filmul pentru care Corneliu Porumboiu a fost distins cu Camera d'Or la Festivalul de film de la Cannes, în 2006.

Biletul de acces pentru o zi de festival costă 15 lei, iar abonamentul pentru toate cele 4 zile este 40 lei.

redactor: Miodrag Hojda
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri