Procesiune cu lampioane. 200 de felinare din hârtie colorată, purtate de copii, au luminat străzile Aradului

Data publicării:
martin

Procesiunea copiilor ce poartă lampioane se ţine pentru al doisprezecelea an consecutiv la Arad. Anul acesta, în premieră, evenimentul a adus împreună toţi copii de ciclu primar care studiază în clasele cu predare în limba germană din oraş: - Cum e lampa ta? ”Portocalie”, - Şi tu ai făcut-o? ”Da”, - Cum e lampionul tău? ”E confecţionat din material foarte mult şi o lumânare şi nişte foc”, - Ai muncit mult la el? ”Nu”, - Cine te-a ajutat? ”Tata şi Frau (învăţătoarea - n.r.)

”E foarte frumos, noi venim în fiecare an. Azi e Sfântul Martin la catolici”, ne-a spus un părinte.

Tradiția procesiunii e veche de mai bine de 1.700 de ani. Când Sfântul Martin a fost ales episcop, din modestie, acesta s-a ascuns. Oamenii care îl cunoșteau nu au lăsat însă lucrurile așa și au pornit în căutarea lui, luminând calea cu lampioane.

”Pornim de la Şcoala Gimnazială ”Aurel Vlaicu” din Arad şi vrem să ajungem la biserica catolică Şega, cu ocazia Sfântului Martin, facem o paradă a lampioanelor”, ne precizează Diana Păun, învățătoare.

Procesiunea lampioanelor s-a încheiat, ca în fiecare an, la biserică unde preotul catolic a stat de vorbă cu micii credincionși despre viața și faptele sfântului sărbătorit.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri