Profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, anchetaţi pentru luare de mită

Data publicării:
mita

Într-unul dintre birourile percheziționate de procurori s-a găsit o sumă de bani. - S-au găsit bani în biroul dvs? ”Sunt banii mei, treaba mea”. Conform anchetatorilor, suma pretinsă elevilor era de 50 de euro, iar banii ajungeau nu numai la profesorii cercetaţi acum, ci şi la alte cadre didactice din universitate.

”Suntem la fel de surprinși pentru că în universitatea noastră pentru că nu am avut astfel de cazuri de acuzații de luare de mită sau foloase necuvenite. Chiar am stat bine la acest capitol, adică nu am mai trecut prin astfel de momente. La Facultatea de Management e o problemă, la Facultatea de Chimie Alimentară, și la Facultatea de Medicină Veterinară”, precizează Olimpia Iordănescu, prorector USAMVB.

Studenții spun că nu există o astfel de practică în facultatea în care învață: ”Suntem și bursieri și care au picat și chiar nu am auzit de așa ceva”, ”Sunt în ultimul an, de patru ani sunt aici, dar nu am auzit niciodată”, - Dar de colegi de-ai tăi care ar fi dispuși să treacă examenele? ”Nu”, ”Nu am auzit nimic”, - Se întâmplă asta la voi în facultate? ”Nu, aici niciodată”, ”Nu am auzit, sunt și în prima sesiune. M-am gândit să iau pe capul meu examenele, de ce să dau mită”, - Ai auzit să dea alți colegi? ”Nu am auzit si nu am fost interesat”.

Profesorii au fost duși la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

reporter: Sorina Covlea
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri