Prognoza meteo pentru Banat și Crișana: după 23 martie, ploi aproape în fiecare zi

Data publicării:
ploi-1



Prognoza meteo pentru BANAT


Vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar a doua săptămână va avea un regim termic normal pentru ultima decadă a lunii martie. Astfel, până pe 20 martie, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 şi 18 grade, iar în intervalul 21-24 martie acestea vor fi de 18...20 de grade Celsius, prezentând o abatere de 5...6 grade comparativ cu normele datei calendaristice.

Din 25 martie până la sfârşitul lunii, o uşoară răcire va determina medii ale maximelor cuprinse între 14 şi 16 grade. Totodată, minimele nocturne se vor menţine relativ constante, la valori medii de 4...6 grade.

În prima parte a intervalului doar pe 17 şi 19 martie, izolat, vor fi ploi slabe cantitativ, iar după 23 martie va ploua aproape zilnic, dar pe arii mai extinse între 24 şi 27 martie.

Prognoza meteo pentru CRIŞANA

În prima jumătate a intervalului de prognoză regimul termic va fi cu aproximativ 5 grade mai ridicat decât cel normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 15...16 grade până pe 20 martie şi chiar de 18...19 grade între 21 şi 23 martie.

În a doua săptămână se vor înregistra valori termice diurne de 14...16 grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Minimele nocturne se vor situa, pe tot parcursul perioadei de prognoză, între 3 şi 6 grade, caracterizând un regim termic normal pentru a doua jumătate a lunii martie.

Va ploua slab, pe arii restrânse, în zilele de 17 şi 19 martie, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte abia după 23 martie, însă acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 24 şi 25 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri