Program special la 25 de ani de la Revoluție

Data publicării:
program prima

Manifestările dedicate Revoluţiei vor începe în data de 16 decembrie cu o procesiune cu torțe pe un traseu ce începe în Piaţa Sfânta Maria și se încheie la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. De la ora 19, corul Madrigal va susține un concert de colinde la Opera Națională Română, iar de la ora 20 Piața Victoriei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor care şi-au pierdut viaţa pentru libertate în urmă cu un sfert de secol.

17 decembrie a fost declarată zi de doliu în Timişoara, motiv pentru care toate instituţiile publice sunt obligate să arboreze în bernă drapelul de stat al României. În această zi importantă se vor depune coroane cu flori la Cimitirul Eroilor și se va ține un moment de reculegere pe treptele Catedralei Mitropolitane.

Vineri va fi o zi plină de filme care rememorează evenimentele din 1989, dar și concerte. Spre exemplu, în Sala Capitol se va putea urmări o peliculă realizată chiar în timpul Revoluţiei de la Timişoara și care a fost nominalizat la Globul de Aur. Aceeași sală va fi și gazda unui concert interpretat de corul si orchestra Filarmonicii Banatul. Atât filmul cât și concertul vor fi proiectate pe două ecrane amplasate în Piaţa Victoriei.

Programul dedicat Revoluției se va incheia pe 20 decembrie, ziua în care Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism din România. Așa se face că la ora 19, în Piața Victoriei, va avea loc un concert de muzică rock. Printre al'ii, pe scena va urca si formația Phoenix.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri