„Prostia omenească"... vine pe tabletă. Aplicaţia aduce basmele lui Creangă mai aproape de generaţia hi-tech

Data publicării:
prostia

Antonia Maciu are patru ani și a dat deja cărțile de povești pe aplicația cu basmele lui Creangă. Le urmărește seară de seară pe tabletă, iar personajele prind viață sub ochii ei. ”Mi-a plăcut faza aia când plângea el. După aia a plecat domnul ăla de acasă și a plecat”, povestește ea.

În felul acesta povestea dinainte de culcare se citește singură. ”E puțin mai simplu pentru cel care citește poveștile. Pentru generația aceasta este foarte bine, toți copiii aceștia sunt obișnuiți cu tablete, telefoane”, explică Cristina Maciu, sora Antoniei.

Încercăm să o desenăm pe soacra protagonistului din ”Prostia Omenească” și care, ca orice soacră, mă gândesc să o facem puțin mai răutăcioasă. Forma capului e ușor alungită cu obrajii ușor lăsați. Așa se lucrează la firma de IT care produce aplicația cu povești pentru Apple. Ovidiu Bejan e designer, astfel că poveștile lui Creangă sunt pentru el sarcină de serviciu. Le creează de la "a fost odată" și pănă la "au trăit fericiți până la adânci bătrâneți".

”Un personaj care îmi place foarte mult ar fi pisica din Prostia omenească, are un rol în spate, dar care este foarte important. Se lucrează destul de mult, cam toată ziua în principiu. Pentru un minut de animație lucrăm cam șapte-opt ore”, precizează Ovidiu Bejan.

De un an de muncă a fost nevoie pentru ca aplicația IT-iștilor din Timișoara să fie acceptată de cei de la Apple. ”Procesul pentru noi a început acum un an, un și ceva. După care am început să ne lovim și de provocările sau limitele date de cerințele care vin cu devoltarea sau device-urile Apple. Este în schimb prima aplicație cu povești românești”, ne-a declarat Ștefan Szakal, manager firmă IT.

Fiecare poveste poate fi descărcată de pe aplicație cu aproximativ 2 euro. Basmele electronice au ajuns deja pe tabletele a peste o sută de utilizatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri