Protest în solfegii, față de fracturarea hidraulică

Data publicării:
icon protest in solfegii 150914

Agricultorii din comunele Dudeştii Vechi, Beba Veche și Cenad, dar şi din oraşul Sânnciolau Mare s-au adunat în faţa stadionului din Dudeştii Vechi pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul exploatării hidrocarburilor prin metoda fracturării hidraulice. Protestatarii se opun acestui procedeu de extaragere, pentru că, spun ei, ar dăuna solului și le-ar compromite recolta.

"Situația este foarte gravă, ne-am trezit cu terenul împânzit de țăruși, noi de la început am spus un nu hotărît, am cerut să fim ascultați și să fim întrebați dacă se întâmplă ceva. Nimeni nu ne-a întrebat", spune unul dintre organizatorii protestului, Ivan Vasilcin.

Potrivit organizatorilor protestului, ultimele analize ale apei din zonă au arătat o creștere semnificativă a nivelului de arsen. Localnicilor li s-au alăturat la protest şi membrii unor trupe de rock din Timişoara.

Iar membrii formațiilor prezente la manifestarea din Dudeștii Vechi, speră ca rezistenţa prin muzică să aibă efect.

Răzvan Munteanu, membrul formației Weekend Band: "Un mesaj pentru cei care vor să calce pământurile, în primul rând să nu o facă abuziv, să ceară dreptul proprietarilor, nu arendașilor, nu firmelor, nu primarilor, să meargă direct la proprietari".

În prezent există mai multe plângeri penale, ale proprietarilor de terenuri din vestul judeţului Timiş, cu privire la încălcarea dreptului de proprietate de către firmele care cercetează zonele pentru extragere hidrocarburilor.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Șoșdean
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri