Protest pentru salvarea Parcului Eminescu. Aproape 100 de arădeni au cerut autorităţilor să nu transforme spaţiul în parcare

Data publicării:
protest

Vremea ploioasă nu a fost un obstacol pentru arădenii care doresc să oprească încă din faşă proiectul Primăriei care schimbă destinaţia Parcului Eminescu. ”Mesajul nostru este că Aradul doreşte să menţină acest parc, care este cel mai vechi parc al oraşului, un parc cu o vechime de peste 100 de ani”, a afirmat Sebastian Bulumac, de la Asociaţia Alternativa Civică.

”Credeam că parcul arădenilor se susţine singur. Iată că uneori are nevoie şi de noi ca oameni şi nu ca animale pentru ca să îl susţinem. Cred că aceşti copaci tremură pentru că simt că cineva le-a pus gând rău”, susținea Alexandru Naghy, preşedintele Asociaţiei Pro Urbe.

”Am zis că merită să ies, chiar dacă plouă puţin merită să fiu şi eu aici, să înmulţesc puţin numărul celor care protestează împotriva unor intervenţii nelalocul lor”, ”În Germania, Austria, dacă aşa ceva s-ar face, primarul nu ar mai exista! Ar ieşi lumea în stradă şi l-ar scoate din Primărie”, ”Le-aş recomanda la edilii Primăriei să caute un loc pentru parcări şi să facă parcări etajate, că în dosul clădirilor frumoase a oraşului sunt o grămadă de ruine unde ar putea să facă parcări etajate”, au spus participanții la protest.

Primăria Arad a deschis în 16 decembrie 2014 licitaţia pentru studiul de fezabilitate ce prevede ca în locul actualului parc să fie realizată o parcare cu o zonă de promenadă deasupra. Numai pentru acest studiu autorităţile au pus deoparte peste 161 de mii de lei, adică aproape 40 de mii de euro.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri