Rampă de lansare pentru tinerii tenismeni

Data publicării:
tenis

„Pentru sportivii români este un turneu de lansare, în care foarte mulți sportive români fac primele puncte ITF ceea ce le deschide o carieră înspre profesionism“, afirmă Ovidiu Pop, director tehnic turneu.

Una dintre marile promisiuni ale tenisului feminine românesc și câştigătoarea turneului de la Praga de săptămâna trecută, Miriam Bulgaru, a participat la turneu însă a fost eliminată în turul 2 de britanica Jodie Burrage, scor 3-6, 6-4,6-2.

„S-a simțit oboseala. Într-adevăr am avut două turnee legate în Cehia. Păcat că nu am reușit să câștig acest meci. Am început foarte bine. Setul doi a mers bine și am avut o cădere de glicemie și, nu știu, am început să tremur și n-am mai putut să îmi continuu jocul meu și am căzut fizic“, mărturisește Miriam Bulgaru.

Pe de altă parte, Bogdan Borza a câștigat în două seturi meciul din turul 2 și s-a calificat în sferturi. Este singurul român rămas în competiție: „Obiectivul meu este să ajung în primii 50 până la finalul anului, dar este foarte greu pentru că nivelul este foarte ridicat. Dar de asta muncesc, să ajung cât mai sus posibil. Anul viitor vreau să prind Australian Open, Rolland Garros, Wimbledon și US Open la juniori“

La edițiile precedente au participat și jucători de top din tenisul actual, precum Ana Ivanovici, Jelena Jankovici sau Marin Cilici, dar și Monica Niculescu sau Alexandra Dulgheru, care au și câștigat competiția.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri