Rapidul în faliment | ACS Poli, aproape de Liga 1

Data publicării:
acs poli prima liga

ACS Poli Timișoara este la doar un pas de a reveni în prima ligă. Bănățenii pot profita de decizia de astăzi a Curții de Apel București, care a respsins, fără cale de atac, cererea Rapidului de judecare în regim de urgenţă a suspendării sentinţei care a decis falimentul clubului, pe 13 iunie. Dosarul grupării giuleştene va fi judecat pe 11 iulie, cu o zi înaintea expirării ultimatului LPF, însă cel mai probabil, timișorenii le vor lua locul în elită.

„Încă nu este bucurie, sperăm, nu avem nimic oficial, așteptăm decizia  LPF-ului, Federației, ca să vedem ce se va hotărî în acest caz. Probabil până marți, cum s-a anunțat din partea Ligii, va fi o decizie și vom ști exact în ce ligă vom evolua în acest an competițional”, a precizat, în exclusivitate pentru Digi24, Ioan Miculaș, președintele lui ACS Poli.

„Dacă ajungem în divizia, în Liga I va fi greu să integrăm alți 4-5 jucători care trebuie să apară la echipă. Una din întrebările pe care eu mi le-am pus este cum de fotbaltul românesc își permite să ține echipe, indiferent de divize, în insolvență”, a completat și Ionuț Popa, antrenorul timișorenilor.

Lucrurile sunt însă departe de a fi liniștite la clubul alb-violet. Bănățenii au datorii de peste 1.2 milioane de euro, iar conturile au fost blocate de ANAF, pentru cei 500.000 de euro pe care statul trebuie să îi recupereze. ACS Poli va pleca, în aceste condiții, cu o penalizare de -14 puncte, la drum, în noul sezon.

„Vom vedea dacă va fi... mergem și cu această penalizre, o să încercăm să acumulăm cât mai multe puncte și la urma urmei va fi obiectivul să ne salvăm de la retrogradare. Momentan, nu suntem pregătiți financiar, dar cu drepturile TV ce ni se cuvin și cu ceea ce se lucrează în momentul de față, într-o lună vom fi scăpați de aceste datorii pe care le avem din urmă”, a mai spus Miculaș.

Prima tranșă din drepturile de televizare este în valoare de aproximativ 700.000 de euro, bani pe care timișorenii se bazează cel mai mult, în ideea în care discuțiile cu un potențial investitor bat, momentan, pasul pe loc.

Reporter: Claudiu Sav

Operatori: Dan Șoșdean și Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri