Râu revărsat, o mie de oameni izolaţi

Data publicării:
rau revarsat

Viitura din această dimineaţă a rupt digul nereparat de ani de zile şi a inundat drumul judeţean care leagă satul Şoşdea de comună. Maşina cu pâine a rămas blocată.

„Azi dimineață când am venit, era apă, dar nu era apa cum e acum, era apă să zic la 40 de centimetri. Și până am descărcat, să zic 7 minute, până m-am întors înapoi cu mașina, deja balustrada nu se mai vedea”, explică șoferul mașinii care aduce pâinea în sat.

„Intrarea în satul Șoșdea este complet acoperită de ape, dupa ce râul Bârza a spart digul și a inundat această zonă” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Autorităţile au adus saci cu nisip şi o volă cu care să consolideze digul improvizat. 

„Am umplut saci cu nisip, am încercat să înălțăm digul, undeva la două rânduri de saci, undeva la o mie de saci”, a precizat Brian Filimon, primarul comunei Măureni.

Nici elevii care au plecat pe jos, de dimineaţă, ca să participe la evaluarea naţională, nu s-au putut întoarce la casele lor, fără ajutorul pompierilor.

„[Cum a fost când aţi plecat, cum e acum?] A fost mai mică, acum e mult mai rău! [Vă aşteptaţi să vă întoarceţi cu barca?] Nu! [Cum vi se pare?] Emoţionant!”, a spus unul dintre elevi.

„Cu barca se duc. Trec pe rând. 5 fete, 5 băieți. 10 copii în clasa a opta”, explică  Loredana Rusu, agent poştal.

Apa a intrat în şapte case, 10 persoane au fost evacuate, iar în jur de 1000 sunt izolate. 

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Andrei Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri