Războiul declaraţiilor Robu - Ciuhandu. Fraţii Cristescu îl acuză pe primarul Timișoarei de dezinformare

Data publicării:
razboi

La începutul acestei săptămâni, primarul Nicolae Robu spunea că Gheorghe Ciuhandu a făcut un parteneriat cu Partidul Social Democrat şi a colorat Timişoara în roşu. În replică, fostul primar a declarat că a refuzat sa candideze în 2012 pentru un nou mandat, tocmai pentru a lăsa locul unor oameni mai tineri, iar Nicolae Robu a fost candidatul de rezervă. Ciuhandu a vrut să atragă atenţia şi asupra proiectelor care sunt acum în derulare şi cu care, spune el, se laudă Robu, dar care sunt începute de vechea administraţie.

„Mă refer în special la proiectele majore aflate azi în derulare: reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor Begăi, pasajul de la Michelangelo - toate acestea sunt proiecte pe care domnul Robu le-a moştenit şi la care nu are nicio contribuţie. Faptul că dânsul se plimbă azi pe şantiere şi taie panglici nu înseamnă că are vreun merit în realizarea lor, ci mai degrabă şansa de a fi preluat un oraş cu o strategie coerentă de dezvoltare", a fost opinia lui Gheorge Ciuhandu.

Rspunsul lui Nicolae Robu nu a întârziat să apară: „Acest om, care a ţinut Timişoara blocată 16 ani de zile, care a dus aproape de dispariţie un partid istoric cu înaintaşi iluştri, care a permis clanurilor ţigăneşti să zburde ca pe propria moşie, care are mari probleme de gestiune a banilor şi bunurilor publice la controalele Curţii de Conturi, în loc să-şi vadă de pensia nemeritată şi de averea cumulata, are tupeul să se implice din nou în politică, să dea, prin uzurpare de prerogative, PNŢCD pe mâna PSD şi să intoxice opinia publică cu minciuni ordinare.

Cât despre şantierele actuale din oraş, edilul-şef a declarat că doar două dintre acestea - Clădirea Pieţei Iosefin şi Piaţa de Gros - au fost începute de administraţia Ciuhandu.

De replicile acide ale primarului Nicolae Robu de la începutul acestei săptămâni nu au scăpat nici fraţii Emil şi Marius Cristescu. Edilul i-a acuzat că ar fi apropiaţii viceprimarului Traian Stoia şi ai lui Bogdan Herzog, cel care ar urma să devină cel de-al doilea viceprimar, şi că au jucat un rol important în schimbările din consiliul local.

Acum, fraţii Cristescu îl acuză pe Robu de dezinformare.„Nu avem nicio intenție și niciun interes de a influența, în vreun fel, deciziile politice, la orice nivel, și nu am luat parte la discuțiile sau negocierile privind alianțele partinice în Consiliul Local Timișoara. Declarăm întru totul nefondate afirmațiile domnului primar Nicolae Robu privind implicarea noastră în acest proces politic și inacceptabilă dezinformarea și manipularea opiniei publice prin declarații care conțin flagrante neadevăruri și exprimări nepotrivite”, transmit Emil şi Marius Cristescu.

Mâine se stabileşte dacă viceprimarul liberal Dan Diaconu rămâne în funcţie sau dacă va fi înlocuit cu ţărănistul Bogdan Herzog. Tot mâine, consilierii judeţeni votează pentru înlocuirea vicepreşedintelui Marian Constantin Vasile cu Florian Zanfir, consilier din partea PPDD.

redactor: Adina Iriza
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri