Recrutare de pe băncile facultăţii. Târg de joburi organizat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului

Data publicării:
targ prima

Raiko Rusimovici este pasionat de horticultură. Este absolvent al Universităţii de Științe Agricole şi vrea să îşi găsească un post pentru a merge mai departe pe această ramură. Unul din cele mai vaste domenii. Acoperă foarte multe materii și discipline. Este viticultură, legumicultură, floricultură și pomicultură. Este foarte vast, poți să alegi absolut ce dorești tu și sunt printre cele mai interesante domenii.

Și alți studenți au fost interesați să își depună CV-urile la standurile angajatorilor: ”Dacă îți place, dacă ești crescut la țară și-ți place sigur urmezi un job ca acesta”, ”Nu mă văd să fac altceva. Iubesc foarte mult animalele, în special cele de companie. Vreau să ajut foarte mult câinii”, ”Se revine la agricultură foarte mult și e o facultate de viitor”.

Firmele au venit cu multe oferte de stagiatură, unde studenții au ocazia să învețe, dar să se și pregătească pentru un viitor loc de muncă.

”În primul rând, cred că e o muncă foarte frumoasă în agricultură, acum și cum este pe val agricultura, și locurile de muncă. Sper ca ei să meargă pe baza asta, pe ideea asta”, spune Iosif Jura, reprezentant al unei firme.

Zootehnist, inginer agronom sau silvicutor. Sunt doar câteva din posturile scoase la concurs de angajatori, la targul de joburi de la universitate.

”Interesul este foarte mare, cum s-a văzut și la ediția anterioară. Facultățile de agricultură au fost asaltate și absolvenții sunt căutați, deoarece zona de vest este o zonă unde se practică agricultura și, în definitiv, toată lumea trebuie să mănânce”, afirmă Mirela Samfira, organizator târg.

În total, la această ediție a târgului au fost puse la bătaie 35 de posturi, oferite de aproape 20 de angajatori, care pot fi ocupate inclusiv de studenții care doresc să își înceapă cariera în domeniul agricol.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri