Reduceri la pompă. În ultima săptămână, prețul unui litru de benzină a scăzut sub 5 lei

Data publicării:
pompa

Prețul combustibulului a scăzut cu mai bine de zece bani pe litru chiar și față de începutul acestei săptămâni. Spre exemplu, acum, un litru de benzină poate fi cumpărat cu 4,89 de bani, cu 14 bani mai puțin decât la începutul săptămânii, iar în cazul motorinei ieftinirea e de 12 bani pe litru în ultimele cinci zile.

Obișnuiți ca benzina și motorina să le golească buzunarele, unor șoferi abia le vină să creadă că în ultimele luni, prețul combustibilului a scăzut cu mai bine de un leu: ”Nu știu. E adevărat nu? Păi vedeți și dumneavoastră prețul. Văd că s-a ieftinit”, - Alimentați mai mult cu ocazia asta? ”Nu prea”, - De cât alimentați? ”De 50, 60 de lei”.

- Care este cel mai mic preț pe care l-ați găsit la stațiile de benzină? ”4,89 sau 4,94”. - Este o economie? ”Da, este este. Că acum mergem de 50 cu 10 litri”.

Cei care îți fac plinul de benzină în aceste zile, fac o adevărată economie. Spre exemplu, pentru o mașină cu un rezervor de 45 l, un plin de benzină costa 270 de lei în urmă cu câteva luni, iar acum fac o aconomie de aproape 50 de lei.

Cei care ies în avantaj sunt mai ales taximetriștii, care resimt prețul carburantului la fiecare cursă. În acest fel, șoferii de taxi speră la un profit mai mare, însă clienții sunt mai greu de găsit în această perioadă: ”Normal că ne bucurăm. Se simte un pic. De 27 de ani de când fac taxi, asta e cea mai slabă perioadă”, ”Se vede că e după sărbători și nu prea mai sunt bani”, ”Facem economie la bani”, - Cu cât ați luat cel mai ieftin? ”Motorină, uitați aici să vă dau o cifră exactă - 5 lei 38”.

Săptămâna aceasta, prețul benzinei s-a situat în general sub 5 lei la toate stațiile de alimentare. Și prețul motorinei este în cădere liberă și a oscilat între 5 lei și 7 bani și 5 lei si 30 de bani

Cât costă un litru de combustibil la stațiile de alimentare din Timișoara

             BENZINĂ      MOTORINĂ
Lukoil    4,97 lei/litru   5,20 lei/litru 
OMV      5,13 lei/litru   5,30 lei/litru 
Aral       4,89 lei/litru   5,07 lei/litru 
Gazprom 4,99 lei/litru   5,22 lei/litru 

Prețul combustibililor a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii patru ani. Ieftinirea vine după prăbuşirea cotaţiilor petrolului la nivel internaţional.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri