Relaxare și mișcare, după Crăciun

Data publicării:
relaxare

Pentru unii timișoreni, Crăciunul nu a fost un pretext de a se refugia în bucatele de pe mese și de a uita complet de condiția fizică. Sălile de fitness au fost pline de sportivi care au înlocuit sarmelele sau friptura, cu ganterele și benzile de alergat: ”Abia am așteptat imediat după Crăciun să se deschisă ca să pot să revin”, -Și acum intensificați puțin antrenamentul după Crăciun sau obișnuit? ”Obișnuit, pentru că nu am făcut excese culinare”, ”Facem exerciții și mai intense, dar acum fiind după sărbători, ne-a lăsat puțin mai... Vin la sală de cinci ori pe săptămână”, ”A fost binevenit după câteva zile libere. Vin cam de trei sau patru ori pe săptămână, iar după atâtea zile în care am lipsit a fost absolut necesar să reiau mișcarea fizică”.

În schimb, pentru cei care nu obișnuiesc să vină cu regularitate la sală, exercițiile cardio au fost recomandarea instructorilor: ”Ușor. Ajungem la streching. Nu ne oprim din pedalat. Inspirăm, expiram zece secunde”.

”În mare parte, sala s-a umplut acum după sărbători. Toți vor să scape de kilogramele în plus. Toți optează pentru partea de cardio. Benzile, mașinile eliptice, bicicletele sunt pline mai tot timpul, dar avem și persoane care optează pentru partea de bodybuilding, functional training și fitness”, precizează Caius Gabriel Budeș - instructor fitness.

Dacă antrenamentul la sală este preferat în principal de tineri, persoanele mai în vârstă au găsit alte metode de a se relaxa. Băile în apă termală, sauna sau hidromasajul ajută și ele la tonifiere și la pierderea în greutate: ”Păcat că nu a fost deschis și în ziua de Crăciun. E cea mai mișto relaxare și sănătoasă”, ”Merită, dacă iei trei ore, stai o oră la bazin, o oră la saună, o oră la masaj”, -Credeți că acum, după Crăciun, ajută să eliminăm caloriile dacă stăm aici? ”Ajută”.

Pentru a-i atrage pe clienți, centrele spa au pregătit oferte speciale de sărbători. ”Pe perioada sărbătorilor am avut reduceri de 20% la toate pachetele care le-am oferit clienților noștri. Românul asociază apa termală cu frigul, iarna ne bate la ușă, iar oamenii au venit să se relaxeze după sărbători”, ne-a declarat Marius Călina, manager spa.

Spre exemplu, un pachet spa de patru ore, ce cuprinde o ședintă de hidromasaj profesional și un masaj de 30 de minute, costă 80 de lei în aceste zile în loc de 100, iar cei care vor și împachetare anticelulitică, plătesc 125 de lei, în loc de 155 de lei.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri