Repetiţie pentru studenţie

Data publicării:
N07 Repetitie pentru studentie ICON

Mai sunt aproape patru luni până la admiterea la Politehnică, dar amfiteatrele universităţii s-au umplut de tineri, emoţii şi subiecte de examen, în acest sfârşit de săptămână. Liceenii au simulat testarea din vară, matematica fiind proba aleasă de cei mai mulţi dintre ei.

Și profesorii tinerilor au văzut inițiativa politehniștilor ca fiind una utilă.

"Eu consider că este a doua simulare, ca elevii să se obișnuiască și în același timp, să contribuie la o mai bună legătură între ceea ce se va da, mă refer la examenul adevărat, și cel de acum, de la simulare. Practic, elevii se obișnuiesc cu acest tip de examen, de concurs", ne spune Gheorghe Gherman, profesor de electrotehnică. 

prof. dr. ing. Dan Lascu, prodecanul Facultății de Electronică și Telecomunicații: "Subiectele au fost gândite ca să îi familiarizeze pe viitorii noștri studenți, sperăm, cu examenul de matematică, examen care se susține la facultățile de Electronică și Telecomunicații și Automatizări și calculatoare. Ca atare, subiectele sunt pe tipicul celor de la admitere, punctarea este la fel, numărul lor este la fel, gradul de dificultate este la fel".

Elevii care au obţinut cele mai bune rezultate au fost premiaţi.


reporter: Ioana Sapianu
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri