Reţea de traficanţi de ţigări, destructurată. 54 de percheziţii domiciliare au avut loc în judeţul Timiş

Data publicării:
frontiera

Poliţiştii de frontieră au realizat azi-noapte un flagrant pe ”frontiera verde”, unde doi cetăţeni români au fost prinşi încercând să aducă în ţară peste 4.000 de pachete cu ţigări. Ulterior, în baza a 15 mandate de aducere, emise de Judecătoria Sânnicolau Mare, oamenii legii au descins la membrii grupării.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, unul dintre suspecţi ar fi agent de poliţie. Gruparea este monitorizată de poliţiştii de frontieră din luna martie a acestui an. În tot acest timp, în ţară au fost introduse cantităţi importante de ţigări şi alcool de contrabandă. Produsele erau vândute în pieţele din vestul ţării.

”Membrii grupării aveau un rol bine determinat. Unii dintre ei aduceau ţigările peste frontieră, alţii le colectau, iar o altă parte aveau rolul de distribuire”, afirmă Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara.

Percheziţiile au avut loc în localităţile Sânnicolau Mare, Dudeştii Vechi, Variaş, Lovrin, Igriş, Cenad, Teremia Mare, Saravale şi Valcani. Pe lângă ţigări şi alcool, anchetatorii au găsit la domiciliile suspecţilor 30.000 de euro şi 30.000 de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă ani grei de închisoare pentru contrabandă cu ţigări şi alcool, dar şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri