RUGBY. Cu un pas mai aproape de grupe

Data publicării:
calvisano succes

Timișoara Saracens s-a impus cu 36-23, în fața celor de la Rugby Calvisano, în duelul dintre campioanele României și Italiei, din manșa tur a barajului de calificare în grupele Challenge Cup. S-a început, practic, de la  3-3, după ce Calafeteanu și Vlaicu au transformat, fiecare, câte o lovitură de pedeapsă. Stephen Shennan a semnat primul eseu al întâlnirii, netransformat de Calafeteanu, iar Vlaicu a apropiat-o, imediat, pe Calvisano, la două puncte, 8-6. Paula Kinikinilau a reușit apoi al doilea eseu al gazdelor, după un mol de margine, urcând scorul la 13-6.

Scorul primei reprize a fost stabilit chiar la ultima fază, când Vali Calafeteanu a transformat o lovitură de pedeapsă pentru 16-6. Repriza secundă a curs în aceeași direcție, iar Timișoara a apăsat pedala de accelerație până la podea. Fonovai Tangimana a culcat balonul în terenul de țintă italian, după o pasă a lui Kinikinilau, iar Calafeteanu a reușit transformarea. Pe superiorirtate același Calafeteanu a urcat scorul la 26-6, dintr-o lovitură de pedeapsă, iar imediat, Jack Umaga a semnat al patrulea eseu al echipei sale, transformat de același Calafeteanu.

În ultimele 20 de minute, bănățenii au făcut însă pasul înapoi, permițându-le peninsularilor să micșoreze semnificativ diferența, grație eseurilor reușite de aripile Giacomo de Santis și Marco Suzio – ultimul, cel mai bun jucător al vizitatorilor.

„În ultimele 15 minute am încasat câteva puncte pe care ar fi fost bine să nu le primim, dar poate reprezenta o lecție pentru noi. Pentru că un joc durează 80 de minute și trebuie jucăm la același nivel pe toată durata celor 80 de minute”, a declarat Grainger Heikell, antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

„S-ar putea ca diferența de 13 puncte să fie decisivă, este un avantaj considerabil totuși. Suntem puțini dezamăgiți de ultimele minute, pentru că puteam micșora diferența. Am demonstrat însă, pe deoparte, că avem forța să recuperăm”, este de părere Massimo Brunello, antrenorul celor de la Rugby Calvisano.

Timișoara Saracens își asigură astfel un avantaj de 13 puncte pentru returul de peste două săptămâni, de pe terenul campioanei Italiei.

„13 puncte este foarte mult și ne va fi foarte greu să recuperăm diferența în retur”, admite Florin Vlaicu.

„Totul se joacă, de aceea nu vrem să mergem acolo cu gândul că deja suntem calificați. Trebuie să muncim din greu, va fi un meci mult mai greu decât cel de astăzi”, spune Stelian Burcea, căpitanul celor de la Timișoara Saracens.

Bănățenii revin pe teren mâine, în Ronaț, acolo unde întâlnesc Dinamo, în etapa a IV-a a Cupei României, cu începere de la ora 13:00.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri