RUGBY. Duș rece în duelul cu rivala

Data publicării:
dus rece saracens

Timișoara Saracens a primit un duș rece la chiar debutul în noul sezon intern. Neînvinși pe teren propriu de mai bine de un sezon, timișorenii au cedat, 8-18, în fața rivalei CSM Știința Baia. Luke Samoa a punctat primul, dintr-o lovitură de pedeapsă, însă la pauză s-a intrat la egalitate, 3-3, după o transofrmare a lui Calafeteanu. Repriza secundă n-a arătat deloc bine pentru gazde, care după ce au rămas în inferiorirtate după galbenul văzut de Tangimana, au primit și primul eseu, după reușita lui Suciu. Replica a venit de la Conache, a cărui eseu n-a fost însă validat, după arbitrajul video.

Aproape de final, Tangimana a culcat mingea dincolo de linia de țintă, pentru 8-11, insuficient însă pentru a-și readuce echipa în prim-plan, cu atât mai mult cu cât Calafeteanu a ratat transformarea. Imediat, Van Heerden a scăpat în zonă centrală și a izbutit al doilea eseu al oaspeților, care au stabilit scorul final prin Luke Samoa.

„Sper că jucătorii se vor trezi după acest eșec și că vor realiza că realizările de anul trecut sunt deja istorie. Trebuie să muncim la fel de mult și să facem lucrurile bine, așa cum știm noi, atât pe teren, cât și în afara lui”, a spus, la final, antrenorul timișorenilor, Grainger Heikell.

„E bine că acum știm unde suntem, de unde trebuie să construim, ce trebuie să facem. S-a văzut clar lipsa meciurilor de pregătire, dar, cum am spus, asta nu e o scuză”, a precizat și căpitanul gazdelor, Stelian Burcea.

„Cred că astăzi am demonstrat că am meritat victoria după cum a decurs jocul. Am avut și momentre în care am început să facem greșeli, am obosit puțin, dar una peste alta e o victorie meritată”, a susținut și Eugen Apjok, antrenorul lui CSM Știința Baia Mare.

Pentru campioni urmează duelul cu CSM București, din deplasare, din etapa a III-a a grupei I valorice a Cupei României – ultimul test înaintea partidei tur din barajul pentru accederea în grupele Challenge Cup, cu italienii de la Calvisano, joc ce se va disputa pe 9 aprilie, la Timișoara.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Andrei Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri