Sari la conținut
News Alert

Salmonela, în carnea vândută în magazine. Stenograme: angajaţii amestecau produsele alterate cu cele proaspete

ANGAJAT: A făcut salmonela şi vezi să ai grijă, că cică de la şunca aia de Praga, o luat-o, dar nu ştie de la Mona Lisa, dar nu ştie de unde.
DORU (ŞEF MAGAZIN): Şunca de …
ANGAJAT: Şunca de Praga, DORU!
DORU: Da, aia ştiu că o fost cu probleme.
ANGAJAT: Da?
DORU: Da.
ANGAJAT: Pai?
DORU: Şi de… o luat-o de la noi?
ANGAJAT: Da.
DORU: O făcut reclamaţie?
ANGAJAT: Da.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezvăluie în noile interceptări date publicităţii modul în care patronii magazinului îi invaţă pe angajaţi cum mascheze neregulile, amestecând produsele bune cu cele alterate.

PATRON: Câte caserole ai?
ANGAJAT: Vreo patru mai am ce au schimbat culoarea....
PATRON: Nu poţi să amesteci cu celelalte?
ANGAJAT: Aia am zis că încerc dimineaţă la prima oră.
PATRON: Da, da' nu tot odată, nu tot odată.
ANGAJAT: Nu, nu, nu, nu, am trei sfert de ladă, nici nu am comandat...
PATRON: Numa', fii atent! Numa' ce scoţi afară, câte-o caserolă.
ANGAJAT: Da.
PATRON: La ce sco... în ligheanu' în care scoţi afară, dar bine, bine, bine frământat.

Anchetatorii verifică acum şi Direcţia Sanitar Publică, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, dar şi Direcţia Sanitar Veterinară, din Caraş-Severin, pentru a vedea dacă inspectorii celor trei instituţii au făcut controalele tematice anuale, la lanţul de magazine. Opt angajaţi au primit deja măsura controlului judiciar de la procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Redactor: Adina Iriza
Editor web: Călin Țenche