Sate fără curent, în Timiș

Data publicării:
sate fara curent

E răspunsul pe care l-au primit oamenii din scomuna Ghiroda, judeţul Timiş, încă de dumnică de la ora 20, de când s-a luat curentul. Alina Giuchici a sunat de nenumărate ori la distribuitorul de energie electrică, dar fără rezultat.

„Pe noi răspunsul că se va rezolva nu ne ajută. Pe noi, trebuie să vină cineva la faţa locului şi să rezolve problema. În contract parcă e stipulat patru ore. Bun! 12 ore să fie, dar deja e soare afară, azi dimineaţă”, spune Alina Giuchici, localnic.

Câteva străzi mai încolo, aceeași problemă. Oamenii au stat 17 opre fără curent electric, deşi au semnalat problema încă de aseară.

„Eu am sunat de 33 de ori. Doar o singură dată am putut să iau legătura cu operatorul şi acel operator mi-a spus să aştept că este pe drum, este în misiune şi că va veni şi va remedia”, adaugă un alt locuitor din zonă.

„E supărător faptul că nu se organizează sub nicio formă, să deservească oamenii, mai ales că e o sărbătoare în localitate. Ai musafiri, ai pregătite mâncare, prăjitură şi, practic, acuma o arunci la câine”, mai spune un alt localnic.

Vremea instabilă de azi noapte a provocat probleme şi în satul Carani. Oamenii spun că de cum s-a pornit furtuna, casele lor au rămas fără curent electric. Pentru doamna Floare Rus fiecare oră în plus a fost o adevărată luptă de supraviețuire, şi asta pentru că femeia depinde de un aparat cu oxigen.

„M-a durut tare rău pieptul, n-am avut oxigen și m-am înecat, uitați aici e spray-ul, cred că de zece ori l-am pus [De ce n-ați putut să folosiți oxigenul doamnă?] Că nu a fost curent, nu a fost curent,  de când s-a oprit curentul mi-e viața amară”, povestește Rus Floare.

Reprezentanţii companiei s-au scuzat pentru orele pe care clienţii au fost nevoiți să le petreacă fără curent electric. 

Reporteri: Mihaela Crețu, Vlad Ungar

Operatori: Dan Șoșdean, Adrian Ionescu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri