Schimb de experiență culturală. Studenți din toată lumea au sosit la Timișoara pentru a-și prezenta tradițiile

Data publicării:
studenti straini prima

”Poti vedea asta peste tot, în special în China, de Anul Nou. Se pune pe perete pentru a prezenta evenimente fericite precum Anul Nou”, - Deci simbolul înseamnă fericire? ”Da”, spune o studentă din Taiwan.

O studentă din Brazilia le-a propus românilor să îi viziteze ţara în perioada carnavalului. ”Durează 5 zile, o săptămână, în care se petrece în fiecare zi. Se dansează în toată țara. Avem vacanță pe perioada carnavalului, lumea se oprește din lucru și dansează. Iese pe stradă și dansează.”, afirmă o studentă din Brazilia.

Iar dacă Brazilia nu este o opţiune de vacanţă, reprezentantul Turciei i-a invitat pe români la Istanbul. Iar cine ajunge în Indonezia, neapărat trebuie să cumpere un suvenir: ”Poți vedea cultură europeană și cultură din Orientul Mijlociu. Puteți merge în Istanbul, pentru că jumătate din oraș este pe continentul european, iar cealaltă jumătate este în Asia. Avem o băutura numită ayran, iar alcoolul turcesc numit raki”.

”Acesta este un batik, făcut din țesătură autentică. Mai avem un instrument numit angklung”, afirmă o studentă din Indonezia.

După prezentare, mulţi tineri români se gândesc să meargă în aceste ţări pentru a afla cât mai multe despre tradiţii: ”Acum sunt foarte interesată de Malaezia și Indonezia. Mi-au arătat un joc de-al lor”, ”De mică am fost interesată de China. Mi-a plăcut cultura și tot”.

La rândul lor şi oaspeţii au fost impresionaţi de tradiţiile din ţara noastră. Au transmis şi un mesaj pe care spun că îl vor duce şi în ţara lor: ”Dragi români, țara voastră este minunată!”

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri