Securitate americană, made in Timişoara. Opt IT-işti din Banat asigură protecţia informatică a mai multor instituţii din SUA

Data publicării:
securitate

La nici treizeci de ani, George Prichici conduce filiala din România a unei firme din Silicon Valley. A urmat un stagiu de pregătire acolo, iar americanii i-au încredințat lui și echipei pe care o conduce la Timișoara protecţia informatică a celor mai importante instituții de securitate din SUA.

”O parte din serviciile militare, avem clienți în serviciile de informație și inteligență, avem clienți din companiile publice de utilități. Folosim softurile noastre pentru a combate criminalitatea cibernetică, este un lucru imens. În principal, centralele nucleare sunt atacate zilnic”, precizează George Prichici.

Pentru a nu se ajunge aici însă, IT-iștii scanează fiecare fișier. Muncesc la foc continuu pentru că știu un lucru: atunci când lucrezi pentru securitatea americană contează fiecare click.

”Responsabilitățile sunt foarte mari, lucrăm pentru agențiile guvernamentale din US. Într-o instituție intră date și ies date, scopul nostru e să securizăm acele date în așa fel încât nimic periculos să intre într-o centrală nucleară”, ”Îți dai seama destul de important pentru că simți că faci ceva...îți dă încredere în tine”, ”Pentru mine e o oportunitate extraordinară să fac parte din echipă”, spun IT-iștii.

Creativitatea și inteligența IT-iștilor din orașul de pe Bega i-au convins pe managerii din SUA ai companiei să deschidă filiala de la Timișoara. ”Cred că aveți două universități foarte bune în Timișoara: Politehnica și Universitatea de Vest, care scot studenți foarte buni. Toți cei pe care i-am cunoscut sunt foarte talentați și obișnuiți cu munca de calitate”, precizează Benjamin Czarny, managerul companiei din Silicon Valley.

Opt informaticieni lucrează în filiala de la Timişoara a companiei americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri