Şef de secţie, de la Spitalul Județean din Timișoara, acuzat de conflict de interese

Data publicării:
ples prima

ANI susţine că medicul a încălcat legea pentru că a ocupat simultan două funcţii. Inspectorii spun că Horia Pleş a rămas administratorul mai multor societăți comerciale și al unei societăți civile medicale, deşi din martie 2011 a fost numit şef de secţie. Horia Pleş este acuzat de ANI şi de conflict de interese, întrucât ar fi stabilit relații comerciale cu Spitalul Clinic Județean Timișoara, prin societatea civilă medicală pe care o deţine. Medicul a aflat de decizie chiar de la reporterii Digi24 Timişoara.

Verificările făcute în 2013 de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii au scos la iveală faptul că între spital şi societatea la care neurochirurgul Horia Pleș este asociat, au fost încheiate atât contracte de servicii de transport, cât şi contracte de prestări servicii medicale de diagnostic imagistic.

Altfel spus, pacienți internați la Județean erau transportați pentru efectuarea unor investigații la sediul companiei private. Inspectorii Ministerului au constatat că în perioada 2008-2013, spitalul a virat în contul societăţii civile medicale aproape 900.000 de lei pentru servicii de transport şi peste 3 milioane lei pentru servicii de diagnostic imagistic.

Banii au fost achitaţi de spital din sumele alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş. În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Dacă va fi găsit vinovat, Horia Pleş va fi destituit, iar timp 3 ani nu va mai putea ocupa nicio funcţie de conducere.

Redactor: Miodrag Hojda
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri