Semafoare inteligente, la Nădlac. Aparatele, dotate cu un sistem radar care opreşte maşinile ce depășesc viteza legală

Data publicării:
semafoare

”Vom accelera maşina peste viteza legală, vom ajunge undeva la 60 de kilometri pe oră şi să vedem ce se întâmplă. Iată! Semaforul se pune pe culoarea roşie şi ne opreşte”.

Amplasate pe DN 7, de-o parte şi de alta unei curbe de 90 de grade, unde de-a lungul anilor s-au petrecut mai multe accidente grave, semafoarele detectează maşinile care se apropie în viteză cu 200 de metri înainte ca acestea să ajungă în dreptul lor. Odată oprit, niciun autoturism sau tir nu mai poate să intre cu viteză în curba periculoasă şi astfel accidentele din zonă au devenit doar nişte amintiri neplăcute.

”Această curbă periculoasă de aici din zona asta, pe DN 7, strada Independeţei, este cea mai periculoasă din oraş. Aici de-a lungul anilor... nu exista, tot la două luni se întâmpla vreun accident şi destul de grav, accidente care s-au soldat cu foarte mulţi morţi”, ne-a declarat Vasile Ciceac, primarul orașului Nădlac.

De când au fost instalate semafoarele, însă, nu s-a mai produs nici un accident, fapt remarcat şi de localnicii din Nădlac, care se simt acum mai în siguranţă pe artera centrală a oraşului lor.

- Se produc mai puţine accidente de când sunt semafoarele? ”N-or mai fost deloc aproape. Înainte, mai bicicleta se băga în faţa tirului, la trecerea de pietoni nu opreau...”,
”Eu sunt chiar anteprenor de pompe funebre şi vă pot spune că au fost mortale! Până au fost să fie puse. De când sunt puse, nu”.

Deşi trebuie să oprească într-un loc în care până nu demult călcau pe acceleraţie, şoferii susţin şi ei iniţiativa autorităţilor locale. - Credeţi că e benefic aici în poziţia asta? ”Aici să ştiţi că mulţi au murit! Multe accidente au fost! Deci e bine că e aşa?... Foarte bine”

DN 7, care trece în prezent prin centrul oraşului Nădlac, este principala poartă de ieşire din ţară înspre vestul Europei. În ultimii zece ani, statisticile arată că în Nădlac s-au produs peste 60 de accidente. Din aprecierile Primăriei, în curba din centrul oraşului au fost peste 10 cazuri în care autocamioanele au ratat virajul şi au intrat în plin în casele oamenilor.

Focar de infecţie la intrarea în ţară. În vama Nădlac e plin de gunoaie aruncate de cei care trec graniţa 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri