Șoseaua de ieșire din Arad, legată la DN7

Data publicării:
sosea arad


Racordul noului drum de ieşire din oraş cu şoseaua de centură trebuia făcut de CNADNR odată cu terminarea lucrărilor la pasajele peste calea ferată, spun cei din Primăria Arad. Doar că pasajele nu sunt nici acum gata, deşi ar fi trebuit finalizate în 2012. Sătui să mai creadă în promisiunile de la Bucureşti, reprezentanţii administraţiei arădene vor face lucrările cu bani de la bugetul local.

„Acest giratoriu va permite accesul în siguranţă atât pe această nouă şosea de acces în oraş cât şi pentru cei care vor folosi centura în tranzit”, explică Corina Drăghici – purtător de cuvânt Primăria Arad.

Valoarea lucrărilor se ridică la 670.000 de lei, iar termenul de realizare este de două luni. Cu toate acestea, deschiderea şantierului nu-i mulţumeşte pe şoferi. Cel puţin deocamdată.

„Chiar dacă nu a fost deschisă oficial, şoferii au descoperit această rută şi au folosit-o timp aproape trei ani până în urmă cu câteva zile atunci când au demarat lucrările de construcţie a noului sens giratoriu care astfel a făcut imposibil accesul pe aici spre şoseaua de centură” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

„[Aţi folosit drumul ăsta până acuma?] L-am folosit des, da. [Şi acuma ce ziceţi că l-au închis?] O prostie mai mare ca ei! Nu ştiu pentru ce-i închis...”, spune, nervos, un șofer.

„[Aţi folosit drumul până acuma?] Da, de foarte multe ori. Aproape zilnic de trei, patru ori. [Dar ştiţi că oficial nu era deschis?] Deci atâta timp cât n-ai avut nici un indicator de interzicere o fost legal!”, adaugă un alt participant la trafic.

„[Ce zici că l-au închis acuma?] O prostie! [De ce?] Pentru că eu tot pe aici circulam şi acuma tre să mă duc roata”, completează un alt șofer.

Noua şosea ce leagă Aradul de centura sa ocolitoare nu este nici pe placul locuitorilor din apropierea drumului. Oamenii spun că a fost construit prea aproape de case şi că le vor crăpa pereţii de la maşinile de mare tonaj.

„[Ce spuneţi că se va deschide, se va lega şoseaua pe partea celaltă la centură?] Nu o să fie bună nici atunci fiindcă e... vin maşinile TIR şi n-au unde să treacă...”, spune o femeie care locuiește în vecinătatea șoselei.

Lungă de 1,3 kilometri, noua ieşire din Arad spre centura de nord a oraşului a costat 10,3 milioane de lei, din care 8,2 milioane au fost asigurate din fonduri nerambursabile.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri