Specializările într-o limbă străină, la mare căutare

Data publicării:
specializari prima

Ioan Badea este unul dintre tinerii care au ales Ingineria civilă. Student în anul 4, tânărul din Hunedoara s-a întors recent dintr-un schimb de experienţă, de la Universitatea din Zurich, iar anul viitor va urma studiile de masterat în Germania.

„Cunoştinţele pe care le dobândeşti acolo sunt oarecum mult mai dezvoltate decât cele pe care le poţi dobândi aici. Experienţa, oamenii cu care lucrezi şi nu în ultimul rând, salariul, care e mai mult decât evident", spune Ioan Badea.

Aproximativ 20 de locuri sunt disponibile în fiecare an la secţia Inginerie Civilă în Limba Germană, din cadrul Facultăţii de Construcţii. Diploma de absolvire, care atestă absolvirea a două instituţii de învăţământ superior, reprezintă un plus pentru tinerii care sunt în căutarea unui job în strainătate.

„Aceste firme îi angajează imediat şi continuu sunt întrebat dacă mai pot să recomand absolvenţi de limba germană", afirmă prof. dr. ing. Radu Bancilă, profesor consultant la Universitatea Politehnica Timişoara.

„Studenţi ai Politehnicii timişorene urmează într-un ciclu - un an aici, un an în Germania. Finalul este că atât aici, cât şi la Universitatea Tehnică din Munchen obţin diploma de inginer", ne-a declarat Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Studenţii care pleacă în străinătate primesc burse de la Asociaţia Constructorilor din Bavaria. Valoarea acestora este de 800 de euro lunar. În octombrie, reprezentanţii Căilor Ferate Germane vor vizita Universitatea Politehnica, pentru a recruta tinerii cu cele mai bune rezultate.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri