Spectacol la înălțime, pe lacul Surduc. Sute de oameni s-au bucurat de săriturile parașutiștilor

Data publicării:
surduc

De mai puțin de 10 minute a avut nevoie Mihai ca să aterizeze pe lacul Surduc. A sărit de la peste o mie de metri și recunoaște că prima aterizare pe apă și nu pe uscat, așa cum era obișnuit pănă acum, a fost o provocare.

”Am făcut antrenamente pentru aterizări pe apă, dar efectiv să sar din avion și să aterizez pe apă a fost primul meu salt, deci a fost foarte foarte tare și interesant în același timp. Nu am crezut că poate fi așa amuzant și distractiv, chiar a fost supertare”, - Ce ai simțit? ”Sincer, un gol în stomac ca la primul meu salt cu parașuta”, mărturisește Mihai Bolchiș, parașutist.

De la mal, saltul parașutiștilor a născut adevărate dezbateri, mai ales că mulți din cei care s-au bucurat de spectacolul la înălțime au venit de la zeci de kilometri distanță:

”E o discuţie între 3 copii. Eu mă aşteptatm să pice unul pe delfin. Ultimul, ultimul avea şanse. La un metru era să atingă. Au zburat şi au încercat să prindă un delfin din apă. Şi? Nişte oameni s-au paraşutat şi cine cădea pe delfin primea un premiu”,
”De la Timişoara am venit, frumos”, - Aţi mai văzut salt pe lac? ”Nu, am zis, este pentru prima oară”.

”Ideea s-a născut tocmai din dorința de a promova zona aceasta turistică, de a promova lacul Surduc, de a aduce timișorenii în Timiș și de nu îi lăsa să plece în altă parte”, ne-a declarat Delia Barbu, organizator.

La Zilele lacului Surduc au avut loc și exerciții de salvare, prezentate de cei de la ISU Banat, dar și alte numeroase acțiuni.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri