Stop traficului de persoane

Data publicării:
stop traficului de masini

Cu pancarte cu diferite mesaje în mâini, tinerii au format un cerc în mijlocul căruia a avut loc o mică scenetă. O tânără a jucat rolul unei victime a traficului de persoane. Ea a fost salvată de abuzuri, moment în care au fost înălțate mai multe lampioane.

„Eu eram una dintre persoanele care este captivă în acest moment, dar care a avut norocul să fie eliberată. Noi toți putem face ceva, împreună putem face o schimbare”, povestește Carla Preda, directorul asociaţiei World Teach.

Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecte de conștientizare asupra traficului de persoane. Curioșii au primit pliante și materiale informative cu privire la acest fenomen:

„Trebuie să fim informați cu toții. De exemplu eu nu mi-am informat copiii până în ziua de astăzi în ceea ce privește traficul de persoane. E și un subiect delicat”.

„E o ocazie de informare mai ales că la ora actuală, în Europa de Est, mai ales în România ne confruntăm cu acest flagel”.

„Ar trebui mai mult ca lumea să facă mai multe acțiuni de acest fel și să tragă mai multe semnale de alarmă”.

„Printre principalele cauze este lipsa educației. Facem ceva în ceea ce înseamnă prevenirea fenomenului, în ceea ce înseamnă informarea populației, în ceea ce înseamnă acțiuni concrete pentru a opri fenomenul acesta, dar și pentru a gândi strategii de restaurare a victimelor”, susține Marius Cimpoaie, profesor în cadrul Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Timișoara.

În acest sens, lângă Timișoara se va construi un centru dedicat protecţiei şi reintegrării victimelor traficului de persoane.

„La nivel național se esimează un număr de 750 de victime. Salvăm persoanele care sunt implicate fără voia lor în acest fenomen. Construim un centru aproape de Timișoara unde vor fi cazate victimele traficului de persoane. Am avut persoane care s-au reabilitat după șase luni sau după trei ani”, adaugă Beniamin Lup, director european World Teach.

Centrul se va numi „Butterfly” și va avea o suprafaţa totală de 15.000 de metri pătraţi. Acesta va fi ridicat din fonduri private și donații, mare parte din Statele Unite ale Americii.
 
Reporter: Angela Novăcescu
 
Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri