Stradă cu nume de politician urmărit penal

Data publicării:
strada ilie sarbu

Până în urmă cu o lună strada pe care locuiesc cele mai multe familii din satul Ciuta era un simplu drum de țară, fără nume sau indicatoare care să le dea bătăi de cap localnicilor.

„Una din puținele străzi modernizate din satul Ciuta, cea pe care se află căminul cultural, dar și biserica poartă de acum numele fostului senator. Astfel că localnicii se gândesc deja că trebuie să își schimbe buletinele" - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

La cei 70 de ani, domnul Mihai este unul dintre oamenii care locuiesc pe strada Ilie Sârbu. Chiar dacă îl știe de la televizor pe socrul lui Victor Ponta și recunoaște că îi e simpatic, bătrânului nu îi surâde idea că trebuie să își schimbe actele de identitate.

„Pe buletin îi Ciuta și unde îi strada nu-i... am înțeles că trebuie să le schimbăm. Păi eu îs pe Ilie Sârbu și eu trebuie să îl schimb că al meu îi Ciuta, nu scrie stradă”, Mihai Vernica localnic.

Cât despre denumirea străzii, în sat, părerile sunt împărțite:

„Acum nu știm cum îi cu dosarele lui penale, dacă... mi se pare nenormal să îți poarte numele și să fii cu dosar penal”, spune un localnic.

„E ok atunci când vine poșta știe unde să-mi aduc corespondența. [...] Problema este de documente, dacă trebuie schimbate buletinele, asta supotă niște cheltuieli și lumea nu cred că e pregătită sau tocmai de acord cu schimbarea de documente pentru un nume de stradă...”, adaugă un altul.

Autoritățile locale spun că au denumit astfel strada pentru că fostul senator PSD s-a născut în satul Ciuta.

„Consiliul Local a ales această denumire pentru că domnul Ilie Sârbu a crescut și a copilărit în satul Ciuta. Este un om, un senator […] denumirea asta nu s-a pus pe motive politice. [Primarul din ce patid e? PSD-ist ca și domnul Sârbu?] Știți foarte bine, ce mă mai întrebați...”, explică Teodor Arșovan, secretarul primăriei din comuna Obreja.

Ilie Sârbu a fost minsitru al agriculturii în guvernul Năstase și senator de Timiș din partea PSD. Socrul lui Victor Ponta este urmărit de DNA într-un dosar penal pentru retrocedări ilegale de terenuri.
 
Reporter: Vlad Ungar
 
Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri