Suspectaţi de evaziune fiscală. Patronii unor firme din Timişoara şi Sibiu ar fi folosit facturi false

Data publicării:
perchezitii 1

În perioada 2012-2014, 11 firme specializate în afaceri cu produse petroliere ar fi folosit documente false de însoţire a mărfii şi au înregistrat în contabilitate facturi fictive. În plus, suspecţii ar fi declarat că tranzacţionează derivaţi ai produselor petroliere, când de fapt era vorba de motorină şi benzină. Asta, ca să plătească accize mult mai mici.

Suspecţii declarau o bază impozabilă cu mult redusă pentru ca şi taxa pe valoare adăugată datorată statului să fie mai mică. Potrivit oamenilor legii, pentru disimularea operaţiunilor, ar fi fost introduse în circuitul comercial mai multe firme „fantomă".

„14 percheziţii în Timişoara şi Sibiu, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Este vorba de 11 firme care au fost percheziţionate. Au fost ridicate documente contabile în vederea stabilirii prejudiciului concret adus bugetului de stat", spune Mircea Andreş, procuror şef DIICOT Timişoara.

La Timişoara au fost emise nouă mandate de aducere. Suspecţii vor fi audiaţi la sediul DIICOT Timişoara. În oraşul de pe Bega au fost ridicate mai multe documente de la firmele controlate, iar două contabile dau declaraţii procurorilor: „Am semnat, dar nu e adevărat nimic”, - Adică v-au păcălit? ”Da, sigur, ne-au păcălit."

Unul dintre suspecţi, Dumitru Domnariu, fost consilier judeţean PDL de Sibiu, este anchetat şi în dosarul în care este cercetat Sorin Blejnar, fostul preşedinte al ANAF.

Redactor: Miodrag Hojda
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Redactor: Miodrag Hojda
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri