Tabara de IT. 14 elevi din Timișoara studiază informatica

Data publicării:
tabara it

”Putem alege numărul de întrebări la care putem răspunde. Am ales 5 ca să vă demonstrez că funcționează. Sunt întrebări simple. Ce întrebări avem? De exemplu la întebarea 1 am avut care este partea colorată a ochiului uman” - Deși are doar 15 ani, Yuzgulen a făcut o aplicație care îi ajută pe liceeni să-și verifice singuri cunoștințele pentru examenul de Bacalaureat. Eleva se gândește să transforme aplicația creată la școala de IT într-un adevărat business.

”Sunt tot felul de întrebări din diverse domenii chimie, biologie, istorie”, - Unde îi poate ajuta pe elevi? ”La tot felul de examene - Bacalaureat, Evaluare Naționlă. Păi mă văd o femeie de succes”, spune Yuzgulen Belum, elevă.

14 tineri au dat vreme de două săptămâni distracțiile de vacanță pe laptoptori si coduri de programare ca să pună cap la punct aplicații mobile:
”Intraţi în aplicaţie şi vă selectaţi ce vreţi să convertiţi şi vă converteşte”,
”Alții se distrează altfel, nouă ne place să programăm”,
”Cam totul e nou că n-am mai făcut asta până acum”.

Atunci când programele elevilor din Timișoara nu iasă din prima încercare, le dau o mână de ajutor informaticienii care au realizat aplicații pentru Microsoft. ”Sunt oameni experimentați pe Android, dar și pe iPhone și pe Windows, împreună am făcut aplicații pentru Microsoft România și Microsoft Europe”, precizează Arthur Csertus, organizator.

Cursurile din tabăra de la Timișoara durează două săptămâni și sunt gratuite.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri