Târgul de Crăciun de la Timișoara: delicatese afumate, preţuri piperate

Data publicării:
delicatese prima

”Ăsta e de mistreț. Mistreț?” Mișcarea pe care a făcut-o domnul Simion este una riscantă, ar spune un om econom. ”Nu știu dacă mă lasă buzunarul, că asta știu că e scump”, - V-ați permite să cumpărați câteva sute de grame? ”O bucată, două”, afirmă Simion Lele, client.

După câteva minute bune în care a studiat delicatesele din vânat, pensionarul a îndrăznit să și deguste. - Cum vi se pare? ”Bun, bun, bun”.

Și uite așa, bărbatul a lăsat aproape 50 de lei pe un cârnat de cerb şi alţi doi, de mistreţ. Produsele au însă o destinaţie specială: ”Tot ce am cumpărat aici tot e pentru ei. Pentru copii, da”.

De șapte ani, preparatele vânătorești sunt aduse la Târgul de Crăciun din centrul Timișoarei de Kohlmayer Zsolt, un bucătar din Ungaria care comercializează atât mezeluri, cât și brânzeturi scumpe. Specialități precum cașcavalul în pat din flori de fân sau cașul negru de Tirol sunt aduse din Austria și vândute chiar și cu 380 de lei kilogramul. În schimb, preparatele vânătorești sunt autohtone. ”Produsele acestea sunt făcute în Harghita, de prietenii noștri care fac produse de vânat. Produsele nostre sunt foarte bune, oamenii ne cunosc deja și cumpără”, afirmă Zsolt Kohlmayer.

Chiar și la prețuri extrem de piperate, standul comerciantului din Ungaria este veșnic aglomerat. - Nu vin se par puțin scumpe? ”220 lei kg nu e tocmai o sumă mică. Eu sunt pe un pricipiu, să nu te zgârcești să iei ceva bun. Dacă iei ceva rău e mai mare pagubă”, ”200, Oh, stați că asta e 2 milioane și ceva. Bine”, - Ați da atâția bani? ”Eu n-aș da. Dar pentru oamenii cu bani se merită”, ”Pentru gust aș da. De gust, măcar 100-200 grame, mai ales dacă am niște musafiri”.

Iar pentru cei care nu îşi permit prețuri ce sar de sumele cu două zerouri, comerciantul și-a diversificat oferta: ”Am făcut răcituri, carne, slănină fiartă, ureche de porc, cap de porc”. Astfel de preparate din porc se vând la 40-50 de lei kilogramul. 

Întrebați care este bugetul pentru masa de sărbători, cei mai mulţi timișoreni au răspuns că vor să se încadreze în 500-600 de lei.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...