Taxă pe paragină

Data publicării:
icon taxa pe paragina 271014

Fostele fabrici, şi ele lăsate de izbelişte, precum şi casele abandonate adăpostesc acum oameni ai străzii. Primarul îi va vâna pe proprietari şi îi va pune să plătească. Timişorenii laudă iniţiativa edilului. Primarul oraşului spune că noul Cod Fiscal permite introducerea unei astfel de taxe pentru că terenurile neîngrijite şi a clădirile dărăpănate afectează în final mediul şi sănătatea oamenilor.

"Sunt lasate de parca ar fi ale nimanui si crează o imagine extrem de negativă oraşului, dar dincolo de asta ne crează probleme pentru sănătatea cetăţenilor. şi aici vrem noi să facem o încadrare pe Codul Fiscal pentru că este afectat mediul", a declarat telefonic Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În prezent în Timişoara proprietarii care nu au grijă de terenuri sau care îşi lasă casele să se dărâme pot fi amendaţi. Sancţiunile ajung până la 2.500 de lei. Prea puţin în opinia edilului şef care vrea ca taxa specială să fie de câteva zeci de mii de lei. Astfel, proprietarii vor fi constrânşi, spune el, să îşi îngrijească bunurile.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri