Teatrele private din Timișoara, pe scena afacerilor 

Data publicării:
teatre

”Scena, în primul rând, e făcută de noi. De Costin Blotu, de mine, de prietenii noștri, de actorii ce sunt aici. Noi am gândit-o, noi am construit-o”, spune Andreea Hulughiuc, actor/manager la Electric Theatre.

Trei de ani de muncă și aproape 50.000 de euro au fost investiți în amenajarea Electric Theatre. Numai pentru parchetul din sală s-au cheltuit 12.000 de euro. ”Azi mai băgam ceva bănuți, azi mai luam o lustră, mâine mai luam un reflector, poimâine...și atunci a durat foarte mult. Cea mai mare provocare a fost să facem oamenii să creadă în noi”, spune Andreea Hulughiuc.



Și au reușit, iar investiția începe să se amortizeze. Zeci de timișoreni le trec săptămânal pragul. Pentru un spectacol plătesc între 20 și 50 de lei. ”Datorită reflectoarelor, ștăngilor, am încercat să facem un spațiu multifuncțional în care oricine să poată face orice”, afirmă Andreea Hulughiuc.

Un alt teatru privat, o altă poveste de succes. Într-o casă veche de aproape un secol funcționează de ani buni Teatrul Auăleu. Nici pentru ei începutul nu a fost ușor.

”Acu' să tot fie șapte sau opt ani la un spectacol cu "Poveste din cetatea lucrurilor care nu există", un one man show, am avut doi spectatori doar”, își amintește Ovidiu Mihăiță, actor/managerul acestui teatru.

 

După ani de muncă au ajuns să umple sala. Patru sute de oameni le văd în fiecare lună spectacolele, iar unii dintre ei vin chiar de mai multe ori la aceeaşi piesă. ”Avem record de oameni, care ne-au văzut spectacolele de doisprezece, treisprezece ori. Revin, aplaudă, plâng”, ne spune Christine Cizmaș.

”Venim în fiecare săptămână sau de fiecare dată când este un spectacol nou, împreună cu fetița. Ni s-a părut extraordinar”, ”Te implică în ceea ce se întâmplă prin felul de a comunica cu spectatorul”, ”Mi-a plăcut foarte mult”, - Ce ți-a plăcut cel mai mult? ”Tot”.

Pentru spectacolele lor, timișorenii plătesc 20 de lei, iar actorii ajung să câștige în medie 800 de lei. Asta doar din spectacolele de la Teatrul Auăleu pentru că mulți dintre ei au și alte proiecte.

reporter: Vlad Ungar
operator: V. Jiva / C. Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri