Teatru la înălțime, pe picioroange, cu mașinării parcă desprinse din filmele science-fiction

Data publicării:
teatru prima-1

O lume cuprinsă de extratereștri în care oamenii rămân singuri și sunt dați uitării. Așa arată scenariul apocalipsei în viziunea artistilor polonezi.

”Unul din cele mai grele momente din spectacol pentru noi a fost cel în care căutăm lumina și încercăm să o prindem. Vrem ca publicul să creeze propria poveste”, afirmă Monica Roguszczkt, de la Teatrul Snow.

Chiar și mașinăriile viitorului și-au făcut loc în Piața Victoriei, iar actorii au fost la înălțime la propriu pentru că au jucat pe picioroange. Nu e deloc ușor, având în vedere că numai pentru a încălța neobișnuiții pantofi ai nevoie de minute bune.

E nevoie de zeci de ore de muncă și multă precizie pentru ca fiecare mișcare la înălțime să iasă perfect.

”Este o parabolă a ceea ce noi am trăit deja. Iar ceea ce prezintă aici ei, în forme extrem de curajoase, teatru de picioroange, sunt tot felul de mașinării”, precizează Oana Borș, selecționer FEST FDR.

Ploaia nu i-a speriat pe timișoreni. Înarmați cu pelerine și umbrele au stat neclintiți pănă la finalul spectacolului: ”Da, e spectaculos”, ”Mi se par interesante, alt gen de spectacole”, ”Very nice. Numărul 1, bravo, bravissimo!”

Trupa de teatru din Polonia va mai prezenta un spectacol și astăzi, de la ora 17, pe strada Mărășești.

reporter: Vlad Ungar
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri