Timiș: pagube însemnate după codul galben de vreme rea

Data publicării:
pagube

Locuitorii comunei Denta au asistat aseară neputincioşi la dezlănţuirea naturii. Priveau pur şi simplu cum vijelia le lua pe sus acoperişurile caselor şi s-au rugat ca vântul să nu le distrugă locuinţele în totalitate. Astăzi, oamenii au început să-şi evalueze pagubele şi să se apuce de reparaţii.

Furtuna a fost atât de puternică încât acoperişul acestei case pur şi simplu smuls de vânt. Mai multe ţigle şi bucăţi de moloz au căzut pe pământ, iar copacii au căzut peste firele de înaltă tensiune. 

Bătrânii comunei spun că nu au mai văzut o astfel de furtună de acum 40 de ani: ”Mi-a descoperit casa, mi-a smuls consola cu tot cu ceas, mi-a distrus pomii care au picat pe acoperiş, apă în casă”, ”Vai de mine, tot tavanul mi-a picat, înăuntru a fost... afară a plouat, a plouat şi înăuntru”, ”Am 63 de ani, dar aşa ceva n-am...”, ”Eu am 85 de ani, dar n-am văzut...aseară am fost singură, am crezut că pică casa pe mine”

Vijelia a smuls mai mulţi copaci şi din centrul comunei, iar stâlpii care susţineau zeci de cabluri au cedat. Vântul puternic a rupt mai multe crengi ale copacilor, care s-au prăbuşit peste cabluri şi mai multe fire de înaltă tensiune. Astfel şi acum zeci de case din localitatea Denta sunt fără curent electric

Furia naturii nu a iertat nici clădirea primăriei din localitate. Mai multe ţigle au fost smulse din acoperiş. Iacob Slavoliub, primarul comunei Denta, afirmă:  ”Nu mi-a fost dat să trăiesc clipe de acestea, ce le-am trăit ieri, se poate vorbi chiar de o tornadă. 30-35 de minute într-adevăr am trăit clipe de coşmar, deci efectiv au început să zboare acoperişurile. Şi primăria a fost, se poate vedea, acum cât de cât am refăcut”.

În zonă a ajuns o echipă formată din reprezentanţi ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Timiş. Autorităţile încearcă acum să îi ajute pe oameni. În acelaşi timp, companiile de telecomunicaţii şi electricitate lucrează la remedierea avariilor produse de furtună.

În Roviniţa Mare, doi copaci au căzut pe firele de energie electrică, lăsând localitatea fără curent pentru mai bine de 20 de ore. În judeţul Timiş, furtuna nu a produs victime, dar a provocat pagube materiale însemnate. Vestea bună este că meteorologii anunţă soare şi temperaturi ridicate în următoarele zile.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri