Timișoara: Bursa Locurilor de Muncă a pus la bătaie 1.500 de posturi

Data publicării:
joburi prima

„Nu am multă experiență deocamdată”, - Ești din Timișoara? ”Da". Bianca Șerfezeu are 22 de ani. A absolvit de curând Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și vrea să se angajeze ca şi contabilă. Nu are pretenţii mari în privinţa salariului, pe primul loc fiind dorinţa de a acumula experienţă. „Îmi doresc să învăț, în primul rând și un salariu decent”, - Ce înseamnă decent? ”Să mă pot descurca, minimul pe economie e de ajuns atâta timp cât învăț", spune Bianca Șerfezeu.

„A fost sinceră, a spus că nu știe, că a făcut undeva practică, dar n-a învățat prea mult. Probabil că n-o să aibă un salariu prea mare la început. Ca economist, zic eu, în jur de 10 milioane. La o firmă de contabilitate se plătește cam 15 milioane, dar omului care știe să facă ceva", spune Gabriela Ștefan, angajator.

Sute de tineri au călcat pragul Casei Tineretului din Timişoara în căutarea unui loc de muncă. Au fost interesaţi de joburi în domeniul în care s-au specializat, dar și în alte sectoare de activitate, atâta timp cât salariul este decent. „Informatică, mecanică, șofer... - Cam la ce salariu te-ai aștepta? - Oricum, nu 8 milioane. Mai mult. Cel puțin 10-11 milioane", „Să sperăm că găsesc aici ceea ce caut, ceea ce am terminat, să sperăm”, - La ce salariu te aștepți? ”Asta e confidențial, nu se poate spune, toți aspirăm la un salariu mare, dar na... E și în funcție de experiență, și în funcție de mai mulți factori", „Am terminat la Medicină, la Balneofiziokinetoterapie”, - Ești în căutarea unui job în domeniu? ”Da, așa mi-aș dori", ne-au declarat cei prezenți la eveniment.

În urma examenului de Bacalaureat din acest an, peste 400 de tineri din Timiş au îngroșat rândurile celor fără loc de muncă. Rata somajului în judeţ, la nivelul lunii august, a fost de 1,58%.

„Domeniile în care se oferă locuri de muncă sunt confecții de îmbrăcăminte, comerț, automotive și alte servicii", ne-a precizat Florentin Lațcu, director executiv la AJOFM Timiș.

Din cele aproximativ 1.500 de joburi puse la bătaie, cele mai multe, peste 1.300, sunt pentru absolvenţii cu studii medii.

Alte detalii despre evenimentul de astăzi am aflat de la Simona Potîng, purtător de cuvânt AJOFM Timiş, invitată în platoul știrilor Digi24 Timișoara. 

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri