Timişoara, cotată cu prima şansă

Data publicării:
timisoara prima sansa


„Surse spun că cele mai mari șanse pentru România să câștige titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 le are orașul  Timișoara. Proiectul depus este simplu și la obiect și este considerat eligibil de a fi realizat. Timișoara dispune de un patrimoniu cultural vast, care îi permite să alcătuiască o agendă multiculturală, iar agenda evenimentelor propuse este deja într-o fază foarte avansată”, se arată pe site-ul romaniaturistica.ro.

„Va trebui să ne exploatăm într-un mod cât mai inteligent şi poziţia geografică. Noi includem toată regiunea Banatului, nu doar Timişoara. Tot ce înseamnă Bantul românesc, sârbesc şi partea din Ungaria. Mizăm pe relaţia cu restul Banatului din România şi pe relaţia transfrontalieră cu Ungaria şi Serbia”, explică Simona Neumann, directorul Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Și primarul Timişoarei vede deja oraşul pe care îl gospodăreşte foarte aproape de titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

„Cele trei oraşe care au rămas în finală sunt oraşe cu proiecte bune, cu echipe bune, cu experţi buni şi va trebui să ne pregătim astfel încât în finală dintre cei buni noi să fim cei mai buni”, adaugă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.  

Portalul de turism a publicat şi un clasament al oraşelor rămase în cursă. Timişoara ar fi urmată de Baia Mare. locul 3 îi aparţine oraşului Cluj – Napoca, iar Bucureştiul se situează pe ultimul loc.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri