Timişoara, pe harta turismului medical

Data publicării:
turism medical 1

Primarul Nicolae Robu ar vrea ca pacienţii din alte oraşe ale ţării să aleagă Timişoara atunci când au nevoie de tratamente medicale de ultimă oră.

„Să propună achiziția unui aparat care să servească tratării oamenilor de boli care nu pot fi tratate în altă parte și să nu se uite la bani pentru că este sarcina noastră să găsim fondurile necesare”, spune primarul Timișoarei.

Medicii spun că achiziţionarea unui aparat performant este o idee bună, însă, pentru ca proiectul să poată fi pus în practică e nevoie şi de personal medical, dar şi de bani pentru întreţinerea aparatului.

„Consider că este un lucru binevenit. Sigur că rămâne de văzut ce aparat, în cât timp și care sunt costurile implicite ale acestui proiect și, dacă este o chestie gândită de la A la Z, ar putea fi un proiect bun”, admite Daniel Lighezan, șeful secției de Cardiologie a Spitalului Municipal.

„Este un subiect incitat, este un subiect pe care trebuie să îl analizăm cu multă atenție. Vrem să găsim soluția prin care să oferim un serviciu medical real necesar, un serviciu medical sustenabil pe termen lung”, precizează și Octavian Mazilu, managerul Siptalului Municipal Timișoara.

Pacienții au păreri împărțite.

„Nu aș fi de acord dacă aș știi că s-ar putea cumpăra altceva cu banii respectivi”.

„S-au schimbat geamuri, uși, sălile de operație, mă gândesc că sunt bine dotate. Eu cred că se mișcă lucrurile înainte”.

„Durerea noastră mare cred că este dotarea cu personal pentru că ne pleacă medicii”.

„Anul acesta, au fost alocați din bugetul local 350 de milioane de lei pentru sănătate. Cu o parte din bani vor fi renovate și dotate cu aparatură medicală cele trei spitale aflate în subordinea primăriei. Pentru aparatul unic în România vor fi acordați bani separat” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

„Ne ocupăm de necesitățile mai stringente ale spitalului. Să nu se înțeleagă că acest aparat special despre care eu am vorbit ar fi ceva, de moft”, adaugă Nicolae Robu.

Până la implementarea proiectului administraţiei locale e, însă, cale lungă. Medicii trebuie sa decida, în acest an, care este apartaul de care au cea mai mare nevoie, astfel încât, Timişoara să devină capitala turismului medical.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri