Timișoara Saracens, gata de Challenge Cup

Data publicării:
saracens challenge

Timișoara Saracens pleacă mâine spre Spania pentru debutul în preliminariile Challenge Cup. Bănățenii vor juca sâmbătă împotriva celor de la Valladolid Rugby Club Associacion – campioana en-titre a întrecerii din peninsulă.

„Suntem foarte norocoși să luăm parte în această competiție, suntem entuziaști și de abia așteptăm. Vom reprezenta nu numai clubul, dar și pe toți ceilalți care au muncit, în trecut, pentru a ajunge în acest stadiu. Și bineînțeles, nu doar Timișoara, ci și România”, spune Grainger Heikell, antrenor Timișoara Saracens.

„Urmează cinci săptămâni de foc. Trei în competiția europeană și două... sperăm că vor fi două, semifinala și finala campionatului”, adaugă și Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Timișorenii vor deplasa 25 de jucători în Spania și speră să debuteze cu dreptul în întrecerea continentală.

„Tratăm acest meci cu maximă seriozitate. Ne-am pregătit foarte bine și suntem entuziaști pentru această deplasare”, a adăugat și Stelian Burcea, căpitanul timișorenilor.

Formația de rubgy din Valladolid are șase titluri de campioană în palmares, ultimele patru fiind cucerite între 2012 și 2015. Supranumiți „taurii”, spaniolii au evoluat de trei ori în Challenge Cup și sunt lideri și în acest moment în prima divizie, după opt jocuri.

„Mă aștept să fie un meci greu. Nu contează unde vor juca, tot ce e important e ca noi să ne facem jocul pe care ni-l dorim. Cu siguranță le vom pune mari probleme dacă vom reuși să facem acest lucru”, a concluzionat Burcea.

În drumul spre barajul pentru accederea în ultima fază a Challenge Cup, „sarazinii” vor mai disputa alte trei paritde. Două, acasă, cu Rovigo Rugby Club și Fiame Oro Roma, din Italia, și una în deplasare, cu nemții de la Heidelberger Ruderklub.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri