Timișoara Saracens – Știința Baia Mare, finala Superligii

Data publicării:
saracens baia mare

Bucureștenii au condus cu 3-0, dar imediat gazdele au revenit și la cabine au intrat cu un avantaj clar, 20-3. Brian Sefanaia, Dorin Lazăr și Steve Shennan au reușit cele trei eseuri ale Timișoarei, Valentin Calafeteanu fiind responsabil cu transformările, dar și cu loviturile de pedeapsă – puncte cu care a trecut de cota 100 în acest sezon.

„Nu e neapărat un obiectiv de-al meu. Le mulțumsc băieților că au făcut posibil acest lucru. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat astăzi și îmi doresc din suflet ca săptămâna viitoare să îmi ajut echipa și să reușim să ieșim campioni”, a spus Valentin Calafeteanu, de la Timișoara Saracens.

„Suntem foarte fericiți că am ajuns să jucăm în finala Superligii. Din punctul de vedere al antrenorului, sunt satisfăcut de modul în care a jucat echipa, având în vedere că multă lume nu știe cât de greu este să joci în astfel de condiții”, a precizat și Grainger Heikell, antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

Bănățenii recunosc că au jucat și cu gândul la ceea ce s-a întâmplat în semifinala din sezonul trecut și de abia așteaptă duelul cu rivala din nordul țării.

„Nu am uitat acea semifinală, am jucat și cu gândul la semifinala de anul trecut. În finală, echipa cea mai bună să se impună. Dacă vom fi noi cei care ridicăm trofeul, cu atât mai bine. Sper să fie un meci de calitate și rugby-ul să aibă de câșigat”, a completat Calafeteanu.

Adversar al timișorenilor în semifinală, fostul tehnician al echipei bănățene, Danie de Villiers, merge pe mâna echipei cu care a câștigat titlul în România, în duelul de la finele săptămânii: „[Vedeți Timișoara câștigând Superliga?]  Da!!”.

În cealaltă semifinală, Știința Baia Mare a învins Steaua cu 19-13 și va juca rolul gazdei, sâmbătă, de la ora 13:00, într-o nouă finală cu rivalii din Banat.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri