Timişoara, scumpă la chiriile pentru birouri

Data publicării:
vlcsnap-2015-05-06-17h45m05s155

Timișoara are cele mai scumpe chirii pentru spațiile de birouri din țară. Prețurile maxime practicate pe segmentul office de către proprietarii de vile din Capitala Banatului depășesc 20 de euro pe metru pătrat pe lună. Cel puțin așa arată o analiză făcută de un site destinat închirierii spațiilor comerciale. Suma depășește chiar și tarifele cerute într-un cartier de lux din Capitală. Avantajul revine atât clienţilor, cât şi angajaţilor.

Adoria Dobrescu lucrează de doi ani și jumătate la o agenție imobiliară din Timișoara, care are aproximativ 30 de angajați. Sediul companiei este situat chiar în centrul istoric al orașului de pe Bega, unde, în ciuda zgomotului de pe şantierele în lucru, avantajele sunt multiple.

"Un avantaj major îl avem ca și locație, pe zona centrală, fiind foarte aproape de tot ce înseamnă instituții cu care noi colaborăm și birouri ce furnizează servicii pentru acest domeniu. E o modalitate foarte bună de a prezenta imaginea unei companii care se respectă. Să lucrezi într-o clădire istorică te face mândru de ceea ce înseamnă Timișoara și zonele ei de istorie", spune Adoria Dobrescu, consultant imobiliar.

"Suntem pe piață de zece ani de zile. La momentul respectiv am considerat că a fi într-o locație centrală este un avantaj pentru client, pentru a putea ajunge facil în orice altă zonă a orașului", spune Simona Șchiopotă, managerul unei companii imobiliare

Reprezentanții companiei susțin că, în comparație cu sediile din clădirile de birouri specifice multinaționalelor, media chiriilor în clădirile istorice este la jumătate de preț. Chiar și așa, unii proprietari de vile din Timișoara cer sume exorbitante pentru o chirie.

Firmele din Timișoara care au birouri în Casa Savoya plătesc cea mai scumpă chirie. Tariful cerut lunar pentru închirierea unui spațiu de birouri în clădirea de patrimoniu este de 25 euro/metru pătrat. 

În comparație cu celelalte orașe mari din țară, Timișoara are cele mai scumpe oferte pe segmentul office când vine vorba de vile. Chiar și în București, în zona Floreasca, chiriile maxime practicate sunt de 18 euro pe metru pătrat pe lună.  Doar în Brașov sau Constanța, în zona centrală, chiriile mai sar de 20 de euro pe metru pătrat.

"Timișoara prezintă un grad de ocupare foarte ridicat, în ceea ce privește spațiile de birouri. Dacă e să ne uităm la principalele clădiri de birouri din oraș, gradul de ocupare este de 98%. Oferta, în momentul de față este mai mică decât cererea", spune Daniel Crainic , director de marketing al Imobiliare.ro.

Așa se explică prețurile ridicate în comparație cu Capitala, unde gradul de ocupare al spațiilor de birouri disponibile este de 85%.

La polul opus, prețurile de pornire ale chiriilor pentru birouri în marile orașe sunt cuprinse între 1 și 3 euro pe metru pătrat pe lună. Locația, modul în care este amenajat și facilitățile pe care le oferă dictează prețul. Pentru realizarea studiului au fost analizate sute de spații comerciale din toată țara. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri