Timișorenii înving canicula prin bălăceală. Cât costă relaxarea la ștrand

Data publicării:
balaceala prima

După câteva ture de bazin, dispoziția timișorenilor în zilele în care termometrele arată peste 30 grade Celsius se schimbă radical: ”Aici mă relaxez și mă răcoresc. Este o atmosferă și o societate foarte plăcută. Nici nu concep să treacă o zi să nu vin”, ”Este superb. Oricum mai bine decât afară. Vin zilnic și înot 1500 m în fiecare zi”.

”Este un bazin olimpic, are 50 m lungime, 1,50 adâncime, apa are în jur de 27, 28 de grade. Acum, pe temperaturile ridicate, din cauza sorelui se mai încălzește puțin”, spune Oana Funaru-Ioan, recepționer la bazinul de înot.

Iar dacă unii aleg bazinul de înot ca să fugă de căldură, alţii preferă să profite de soare și merg să se bronzeze la ștrand. Îmbină astfel utilul cu plăcutul. Recunosc, însă, că nu dau înapoi nici când vine vorba de o bălăceală în piscina: - Cum e apa? ”Foarte bună, caldă. Stau cam două trei ore în apă, și restul sub umbrelă, după 12. E mai bine la ștrand decât prin caldură prin aglomerație”, ”E ok, e super. Sincer acum e doua oară când vin anul acesta”, - Măsuri de protecție ți-ai luat? ”Cremă, ochelarii, apă, fructe”.

Uneori nici apa din bazin nu mai este suficientă pentru a uita de căldură, aşa că o băutură cu multă gheață reprezintă soluția salvatoare.

”Pe perioada verii preferă să aibă fructe exotice, cât mai fresh, multă gheață și să fie cât mai natural”, afirmă Marcel, barman.

Cei care aleg bazinul sau ștrandul pentru a se răcori în zilele călduroase nu scapă chiar ieftin, mai ales dacă optează pentru un loc cu pretenții. Intrarea la un club sportiv unde dispune de un bazin olimpic costă 50 de lei pe zi, în regim full-day. La ștrand, în schimb, preţul biletului de intrare pleacă de la 10 lei, dar ajunge şi la 35 de lei, pentru cei care preferă un șezlong de tip pat. La aceste sume se mai adaugă băuturile răcoritoare. Pentru o limonadă, de exemplu, în incinta ștrandurilor se plăteşte în jur de 13 lei.

Cât costă să te răcorești la peste 30 de grade Celsius

Intrare bazin olimpic - 50 lei/zi
Intrare + sezlog ștrand - 35 lei/zi
Limonadă ștrand - 13 lei/paharul

Sunt, însă, timişoreni care s-au răcorit fără să plătească niciun leu: înoată în Bega.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri