Timișorenii, solidari cu victimele incendiului din București

Data publicării:
donari sange

Printre tinerii care au vrut să dea o mână de ajutor se numără și Alexandru Tizzanini. El a venit de la primele ore ale dimineţii, însoțit de zece prieteni.

Cam o ora jumătate durează. Am mai donat, dar cu ce s-a întâmplat la București cred că jumătate din noi sunt pentru asta. Sunt tineri ca noi care s-au dus să se distreze", spune Alexandru Tizzanini – donator.

Alexandru nu este singurul care a donat sânge, la Timişoara, ca să îi ajute astfel pe tinerii internaţi în spitalele din Capitală:

„Pentru cei de la București. Încercăm să facem ceva. Doare pe toată lumea. Care a auzit, sigur l-a durut. Putea să fie copilul , tata", adaugă un alt donator.

„E traumatizant pentru toată lumea. De aceea, dacă am ocazia să fac un bine, îl fac”, explică un altul.

„Așa mulți, dintr-o dată, nu au mai fost niciodată. Au mai fost tot la cazuri de astea, la accidente colective, catastrofe, dar așa mulți nu am mai văzut niciodată până acum”, a declarat Cristina Ghiocel – medic director la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

În primele două ore, reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină au recoltat 50 de pungi cu sânge de la donatori.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri