Toaletele, greu de montat

Data publicării:
toalete 1


„Este corp nou, aicea au fost stabilite de către proiectant toaletele. Profesori, fete şi băieţi şi la etaj fete şi băieţi”, explică directorul Liceului din Beliu.

Investiţia în noile toalete ale şcolii din Beliu a început încă din vremea Guvernului Tăriceanu, in 2007. După trei ani în care lucrările au înaintat cu viteza melcului Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, instituţie prin care a fost contractată lucrarea, a anunţat că nu a mai primit fonduri de la minister şi că lucrările nu pot fi continuate.

„La data de 28 septembrie 2010 s-a încheiat un protocol între ISJ Arad şi Primăria Beliu prin care s-au recepţionat şi s-au predat aceste lucrări. Rep. Practic ISJ-ul a recepţionat lucrările care au fost făcute până în acel moment şi le-a dat mai departe la Primărie”, explică Sincron Laura Nădăban – purtătorul de cuvânt al ISJ Arad.

„Pe lângă modernizarea toaletelor, lucrările de la şcoala din Beliu prevedeau şi realizarea unui nou sistem de încălzire. În acestă clădire urmau să fie instalate cazanele pentru încălzire, deocamdată însă clădirea este folosită ca depozit” - Dan Codre, corespondent Digi24 Arad.

Noile facilităţi de care ar urma să beneficieze şcoala sunt aşteptate atât de profesori cât şi de părinţii copiilor care învaţă aici

„Tot aici am făcut şi eu şcoala şi tot aşa au fost, tot aşa a fost situaţia. Şi nu s-a remediat deloc. Uite că îmi termină mâine, poimâine şi copii şi aceeaşi situaţie este”, spune un părinte.

„E o perioadă, mi se pare mult prea lungă a aştepta, pentru nişte condiţii umane, 7 ani de zile. Dorim ca aceste fonduri care au fost promise să poată fi alocate”, adaugă un altul.

„Sper şi doresc din suflet ca peste doi ani să ies în pensie şi să avem încălzire centrală şi toaletele aşa cum se cere la o şcoală de nivelul ăsta”, povestește și Mihai Sarkozy – directorul Liceului Tehnologic Beliu.

Din estimările constructorilor lucrarea este realizată în proporţie de 70%. Pentru restul de 30% Primăria Beliu doreşte să acceseze fonduri tot de la stat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală. Pentru ca şantierul să fie închis ar mai fi nevoie de aproximativ 700 de mii de lei.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri